Foto: EPA/Scanpix/LETA/Publicitātes attēli
Pasaulē jauni muzeji tiek atvērti ik gadu, un 2023. nekļūs par izņēmumu. Aplūkojot jaunākos projektus, uzskatāmi redzama tendence muzeja ēku apzināti veidot ne tikai kā funkcionālu un muzeja praktiskajām vajadzībām piemērotu, bet arī tādu, kas pati jau ir unikāls mākslas darbs, rūpīgi izplānots un būvēts, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas. Piedāvājam iepazīties ar 10 interesantiem muzejiem, kas tiks atvērti 2023. gadā.

Lielais Ēģiptes muzejs ("Grand Egyptian Museum")

Kaira, Ēģipte

Muzejs ir tapis vairāk nekā 20 gadu laikā, un šobrīd veidotāji to piesaka kā pasaulē lielāko arheoloģisko un Ēģiptes civilizācijai veltīto muzeju. Apskates objektu klāstā būs Tutanhamona dārgumi, dažādi ar faraonu dzīvi saistīti mākslas darbi un vairāk nekā 100 000 aizvēsturisku artefaktu. Kā raksta Ēģiptes tūrisma vietne "Egypt Travel Blog", tas būšot viens no modernākajiem muzejiem pasaulē.

Muzeja projektu izstrādāja "Heneghan Peng Architects", dizainā izmantojot piramīdas motīvus un paturot prātā, ka muzejs atrodas Gīzas piramīdu kompleksa tuvumā. Būvniecības darbi bijuši sarežģīti, tos ietekmēja Covid-19 pandēmija un dažādi politiski notikumi, tāpēc atklāšanas datums ticis pārlikts pat vairākas reizes. Kā ziņo britu žurnāls "Wanderlust", muzeja būvniecība kopumā izmaksājusi vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!