Foto: Foto: LTV/Lauris Vīksne

Jaunais Rīgas teātris (JRT) prēmiju par februārī saņemto “Kilograms kultūras 2022” sabiedrības balsojuma balvu iztērējis ģeneratora iegādei.

"1000 Eur ir pārtapuši par 1000W pārnēsājamu uzlādes staciju/akumulatoru un 120W saules paneli, kas ir nodoti Ukrainas armijas vajadzībām," JRT raksta sociālajā vietnē "Facebook", atgādinot, ka februārī JRT izrāde "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis" pēc sabiedrības balsojuma saņēma iepriekšminēto apbalvojumu un 1000 eiro prēmiju.

"Delfi" jau rakstīja, ka tieši skatītāji kategorijā "Teātris" visaugstāk novērtēja šo izrādi.

Režisors Alvis Hermanis uzrunā teica: "Liels paldies Jaunā Rīgas teātra skatītājiem. Protams, grūti pēdējā gada laikā par kaut ko līdz galam priecāties, viss ir tikai pa pusei svarīgs, jo skaidrs, ka šobrīd svarīgākās lietas notiek tikai un vienīgi Ukrainas frontē." Balvu saņemt bija ieradušies arī aktieri Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš.

Foto: LTV/Lauris Vīksne

Daudziņš pauda pateicības vārdus: "Es arī sveicu visus, kas ieguvuši šo brīnišķīgo balvu. Paldies skatītājiem. Tas tikai liecina par to, ka ļaudīm ir slāpes pēc domāšanas, slāpes pēc pretrunīgām domām. Cilvēki meklē apliecinājumu tam, kā viņi jūtas."

Hermanis savā kontā "Facebook" dalījies ar JRT vēsti par ierīces un saules paneļa iegādi, un ierakstījis: "Vilis šorīt nopirka...".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!