Foto: Publicitātes foto
Pēdējos gados Latvijā slēgtas vairāk nekā 400 skolas. Šo skolu ēku likteņi ir dažādi – no pamestības, līdz jaunu aktivitāšu ieviešanai. Madonas novads šajā ziņā var būt kā iedvesmas avots citiem. Slēgtā Mārcienas pamatskola kalpo sociālajām vajadzībām, Mētrienas skola – sabiedriskajām aktivitātēm, bet Sarkaņu pamatskolā atrodas muzeja filiāle un darbojas plaši atpazīstamā Amatu skola. Savukārt Vestienas pamatskolas ēkā šobrīd jaušams izteikti māksliniecisks gars.

Vestienas muižas ēkā, kas graciozi slejas pašā pagasta centrā gadu desmitiem atradās skola, taču mazā izglītojamo skaita dēļ ar šo mācību gadu bērnu čalas te vairs neskan. Kā uzsver vestienieši, pats svarīgākais, lai ēka paliek pagasta iedzīvotāju pārziņā. Šobrīd šeit darbojas bibliotēka, pagasta pārvalde un jauniešu centrs, taču vestieniešiem ideju netrūkst un tiek atvērta arī radošā mākslas studija.

Vestienas radošās studijas vadītāja, māksliniece Līga Dzene stāsta: "Pamatdoma bija veidot mākslinieku studiju, kur mākslinieks var atbraukt, ja viņam nav mājās telpas, uzstāda savu molbertu, uzstāda uzstādījumu un var gleznot. Piemēram, man ļoti patīk daudzveidība, gleznošana nav vienīgais, ko es daru. Tāpēc doma ir izveidot radošo studiju, nevis tikai mākslinieku studiju. Piedāvāt dažādas meistarklases, radošās darbnīcas, attīstīt visa veida mākslas novirzienus un dot iespēju cilvēkiem attīstīt savu radošo darbību. Ir doma arī sapirkt darbarīkus, materiālus, ierīces, kas paplašina to iespēju, nevis tikai otas un krāsas."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!