Foto: Ilmārs Znotiņš, LNKC
Pirmajā tirdzniecības stundā izpārdotas visas biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk – Svētki) deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs", portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Pulksten 12 izpirktas biļetes arī uz deju lielkoncertu "Balts".

Publiskajā pārdošanā kopumā nonāca 31000 biļetes uz pieciem Svētku deju koncertiem.

Neskatoties uz atsevišķu pircēju šocialajā medijā "Twitter" pausto neapmierinātību par ilgo gaidīšanu rindā un problēmām ar biļešu iegādi, Erdmane pauž, ka kopumā tirdzniecība noritējusi raiti un ir attaisnojusies pakāpeniskā biļešu tirdzniecības sistēma, kā arī biļešu tirgotāja ieviestie digitālie pakalpojumi.

Pirmdien, 15. maijā, pakāpeniski ir uzsākta biļešu tirdzniecība XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) pasākumiem. Biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija.

Kopējais biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa - 79 % - ir rezervēta Svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar "Goda ģimenes karti", 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

Praktisku informāciju par biļešu iegādi uz koncertiem var izlasīt šeit.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!