Foto: F64

Jauno sezonu Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) uzsācis ne tikai ar četru jauniestudējumu pirmizrāžu un viesmākslinieku izziņošanu, bet arī ar rūgtiem pārmetumiem valdībai. Pēc LNOB vadības teiktā, mūsu Baltais nams zaudē māksliniekus, ir grūtības piesaistīt jaunās zvaigznes. Turklāt LNOB nespēj konkurēt pat ar tuvākajiem kaimiņiem – Lietuvas un Igaunijas operas un baleta teātriem. Kā preses konferencē, kas Baltajā namā notika 21. augustā, norādīja LNOB vadība, algu atšķirība ir vērtējama kā ļoti būtiska.

"Mūsu mākslinieciskais līmenis ir ļoti augsts, mēs konkurējam ar pasaules vadošajiem baletiem. Tomēr tas neatspoguļojas darba atalgojumā," saka Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis. "Un es pat nesalīdzinu mūs ar Helsinkiem vai Stokholmu. Mēs zaudējam pat saviem tuvākajiem kaimiņiem lietuviešiem, nemaz nerunājot par igauņiem."

Leimanis norāda – ja nekas nemainīsies, Latvijas Nacionālais balets zaudēs daudzus jaunos, perspektīvos māksliniekus. Nacionālā baleta vadītāja bažas apstiprina arī Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Arī viņš atalgojuma jautājumu uzskata par ļoti problemātisku. To nerisinot, Latvijas Nacionālā opera var zaudēt labus kora dziedātājus un orķestra mūziķus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!