Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI/Aivars Ivbulis/Marko Rass

Viens no centrālajiem kultūras notikumiem aizvadītajā nedēļā bija instalācijas "Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums". Iespaidīgā izmēra darbs vēl tikai pērn pārstāvēja Dāniju Venēcijas mākslas biennālē, bet šogad jau pārradīts no jauna lokācijai Rīgā. Vēl pagājušajā nedēļā bija iespēja ielūkoties režisora Dzintara Dreiberga topošās filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" uzņemšanas laukumā, tāpat fotogrāfijās varēja novērtēt, kas paveikts Rīgas pils kastelā, kur drīzumā varēs ievākties Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Jaunas izrādes, koncertprogrammas, festivāli un izstādes – piedāvājam atskatīties uz aizvadītās nedēļas kultūras notikumiem desmit fotogalerijās.

Kā šobrīd izskatās Rīgas pils kastelā

Noslēgumam tuvojas atjaunošanas darbi Rīgas pils kastelā, un jau pavisam drīz telpas būs gatavas tam, lai tur iekārtotos Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM). Kā vēsta VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs, šobrīd no darbiem pabeigti jau 96%. Aizvadītājā nedēļā VNĪ ļāva ielūkoties Rīgas pilī un novērtēt, kā šobrīd izskatās nākamā LNVM mājvieta.

Rīgā ieradušies Venēcijas kentauri, kas satrieca pasaules mākslas lietpratējus

Ar vērienīgu pasākumu, prominentiem viesiem un Latvijas mākslas eliti 21. septembrī "New Hanza biroji" jaunajā ēkā līdzās kultūrvietai "Hanzas perons" tika atklāta izstāde "Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums" – Venēcijas mākslas biennāles Dānijas paviljons, kas no jauna radīts īpaši lokācijai Rīgā.

Apjomīgā instalācija skatītājiem būs pieejama no 23. septembra līdz 19. novembrim bez maksas ik dienu, izņemot pirmdienas. Tāpat būs pieejama īpaša izglītības programmas skolēniem "Latvijas Skolas somas" ietvaros.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!