Foto: Publicitātes attēli
"Reti ir tāds ceļojums, kurā iztiek bez muzeja apmeklējuma," tā pats sava topošā muzeja mājaslapā raksta vācu uzņēmējs, investors un mākslas kolekcionārs Reinhards Ernsts. Nevar viņam nepiekrist, gluži tāpat kā Norvēģijas dienvidos gaidāmā "Kunstilo" veidotājiem, kuri apgalvo, ka muzejā kaut ko savām interesēm atbilstošu var atrast ikviens, arī tad, ja vēlme ir vienkārši baudīt kafiju un nolūkoties skaistā ainavā. 2024. gadā pasaulē tiks atvērti vairāki jauni muzeji – sākot no videospēļu giganta "Nintendo" līdz pat sociāli atbildīgajam Bezpajumtnieku muzejam Londonā. Piedāvājam iepazīties ar astoņiem jauniem kultūras, mākslas un vēstures muzejiem pasaulē, kuru atklāšana iecerēta šogad.

2024. gadā pasaulē tiks atvērti vairāki jauni muzeji – sākot no videospēļu giganta "Nintendo" līdz pat sociāli atbildīgajam Bezpajumtnieku muzejam Londonā. Piedāvājam iepazīties ar astoņiem jauniem kultūras, mākslas un vēstures muzejiem pasaulē, kuru atklāšana iecerēta šogad.

"Nintendo" muzejs Kioto, Japānā


Atvēršana: 2024. gads


Plānots, ka šogad Udži pilsētā, Kioto prefektūrā, Japānā durvis vērs "Nintendo" muzeja ēka.
Jau 2021. gadā visā pasaulē slavenā videospēļu kompānija paziņoja par to, ka viena no vecajām uzņēmuma ražotnēm Kioto tiks pārvērsta par muzeju (sākotnēji tā tika pieteikta kā "Nintendo galerija"), kurā būs aplūkojami dažādu laiku "Nintendo" ražojumi – sākot no spēļu konsolēm līdz pat relikvijām, kas saistītas ar ražošanas procesu. Ekspozīcijā būs arī 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā izdotās spēļu kārtis – karuta. Tieši ar to ražošanu 1889. gadā aizsākās "Nintendo" vēsture.

Pagājušā gada septembrī kompānija atklāja, kā top muzeja ēka, un plašākai publikai parādīja attēlu, kurā no putna lidojuma redzams jautājuma zīmes bloks no spēles "Super Mario" uz topošā muzeja jumta. Šobrīd netiek nosaukts precīzs muzeja atklāšanas datums, taču ir skaidrs, ka muzeja telpas būs pabeigtas jau šopavasar.

Šekspīra muzejs Londonā, Lielbritānijā

Atvēršana: 2024. gada pavasaris
Mājaslapa: www.thestageshoreditch.com

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!