Foto: DELFI
Neraugoties uz stipro vēju, galvaspilsētas lielākajās Līgo vakara svinību vietās - 11.novebra krastmalā un Dzegužkalnā - svētku vakaram pulcējās daudz ļaužu.

Portāls "Delfi" novēroja, ka galvaspilsētas centrā ar vainagiem galvās un alus kausiem rokās pastaigājas gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi.

Atgādinām, ka Līgo svinībās krastmalā piedalās folkloras kopa "Ceiruļeits", izskanēs Raimonda Paula lieluzvedums "Līgo, Rīga!" kopā ar ceremoniju orķestri "Miers un Bērziņš", kori "Kamēr" un diriģentu Māri Sirmo, tautas deju ansambli "Rotaļa", dziedātājiem un aktieriem Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Gunti Veitu, Valteru Frīdenbergu, Mariju Bērziņu, Andri Bērziņu, Jāni Paukštello, Hariju Spanovski un citiem. Svinības krastmalā turpināsies līdz pat agram Jāņu rītam.

Tāpat pasākuma viesiem dziedās un spēlēs arī Liene Candy, Normunds Rutulis, grupas "Labvēlīgais tops", "Sīpoli", "Turaidas roze", "6.Jūdze", "Musiqq", "PeR", kā arī Latvijas Nacionālā teātra aktieru grupa "O!Kartes" jaunieši un DJ Roberts Lejasmeijers.

Savukārt Dzegužkalna apmeklētājus Līgo vakarā priecē Zemgales jauniešu folkloras kopa "Tarkšķi". Par svētku noskaņu gādās arī Liepājas aktrišu folkloras kopas "Atštaukas" dalībnieces ar Jāņu uzvedumu.

Par līksmību gādā "Rīgas danču klubs" un viesi - dancotāji no Viļņas un Tartu. Visu nakti nenogurstoši spēlēs arī Latgales tautas mūzikas kapela "Dziga", bet saullēkta sagaidīšana plānota kapelas "Hāgenskalna muzikanti" snieguma pavadībā, bet Jāņu nakts tradīcijas līgotājiem piedzīvot palīdzēs Jāņu tēvs un Jāņu māte - Iveta un Vidvuds Medeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!