Rīgas svētkos kārtību pilsētā uzraudzīs vairāki simti pašvaldības policistu

Kultūra

Foto: F64
Rīgas svētku laikā - no 19. augusta līdz 21. augustam - Rīgas Pašvaldības policija sabiedriskās kārtības nodrošināšanā lielāko pasākumu norises vietās un pilsētā strādās pastiprinātā režīmā, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domē.

Lai pilsētas svētki būtu izdevušies un pasākumu norises netiktu traucētas, sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā brīvdienās iesaistīti vairāki simti pašvaldības policijas darbinieku.Tāpat Rīgas Pašvaldības policija aicina svētku svinētājus ievērot pilsētā noteiktās sabiedriskās kārtības normas.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus sekot informācijai par satiksmes ierobežojumiem plānoto pasākumu norises vietās. Automašīnas, kas pēc norādītā laika atradīsies satiksmei slēgtajā ielas posmā, tiks evakuētas uz tuvāko stāvēšanai atļauto ielu. Informāciju par sava transporta līdzekļa atrašanās vietu automašīnas īpašnieks var uzzināt, zvanot uz tālruni 110.

Arī peldlīdzekļu vadītāji aicināti sekot plānoto svētku pasākumu norisei un laikiem, kad ūdens transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta un pasākumos neiesaistītie peldlīdzekļi Daugavas akvatorijā un pilsētas kanālā iepeldēt nevarēs.

Īpašu vērību pašvaldības policijas darbinieki pievērsīs bērnu un jauniešu izklaidēm, kā arī tirdzniecības vietām, lai nepilngadīgu personu rīcībā nenonāktu alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi.

Policija aicina vecākus uzmanīt mazos bērnus pasākumu norises vietās un ļaužu masu pulcēšanās vietās. Savukārt svētdien, svētku kulminācijas dienā, policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki aicina ģimenes un bērnus apmeklēt drošības busiņu Rātslaukumā, kur bērni kopā ar vecākiem varēs spēlēt drošības spēles un aprunāties ar drošības uzraugu un bērnu draugu - Pašvaldības policijas lelli -  suni.

Rīgas svētki 2011 – Rīgai 810 programma

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!