Foto: DELFI
Rīga ir sākusi svinēt savu 810 gadu jubileju, un piektdien, 19. augustā, plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi – koncerti, izstādes, kino svētki un sporta aktivitātes.

Rīgas svētki 2011 – Rīgai 810 programma

Jau ir sākušās Starptautiskās aviosacensības augstākajā pilotāžā (EAF RIGA/FAI-2011) – debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu līdz plkst. 19.00 notiks sacensību dalībnieku atlase un kvalifikācija.

Bastejkalnā plkst. 16.00 sāksies teatralizēts koncerts ar dziesmām un dejām koncerts bērniem "Brīnumskapja stāsts par seno ostu" kas pēc pasākuma producenta Andra Sējāna vārdiem ir šķībs, greizs un ķirmju saēsts, bet ļoti, ļoti gudrs.

Vēl viens bērniem veltīts pasākums "Imanta – vieta ar vārdu", sākums plkst. 16.00, norisināsies pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta", Tas veidots kā kopprojekts ar Brēmenes tautas namu "Weserterrassen". Uzstāsies bērnu popgrupa "Tu un es" un hip hop grupa "Mazie resgaļi" ("Kleine strolche"). Mazie mākslinieki priekšnesumā apvienos dziesmas, dejas, akrobātikas, pantomīmas un ielas teātra elementus.

Pēcpusdienā Mazajā ģildē notiks Rīgas domes priekšsēdētāja pieņemšana par godu Zelta kāzu jubilāriem, kurā tiek godināti pāri, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus.

No plkst. 18.00 sāksies "Kino svētki Kalnciema kvartālā" (Kalnciema ielā 35), kur paredzēta Rīgas kinostudijas dokumentālās filmas "Vella Kalpi. Filmas arheoloģija" pirmizrāde un tikšanās ar leģendārās filmas aktieriem. Bērni varēs izpaust savas radošās spējas animācijas filmu darbnīcā.

Plkst. 19.00 Ķīpsalā sāksies trešie Rīgas dejotāju svētki, bet plkst. 19.30 "Arēnā Rīga" būs rokgrupas "BI 2", Diānas Arbeņinas un grupas "Nočnije snaiperi" koncerts, kurā grupa "BI 2" izpildīs savas jaunākās kompozīcijas, tostarp, jauno singlu "Optimist".

Savukārt plkst. 20.30 Doma laukums ieskanēsies "Vecrīgas torņu mūzikas" skaņās, kas vibrēs, sasauksies, pārpludinās un pilnībā pārņems laukumu, mūziķiem atskaņojot dažāda stila skaņdarbus no Doma baznīcas torņa smailes, Biržas ēkas, Radio nama un bijušā SEB nama balkoniem. Koncertā "Zvaigznes torņu ielokā kaleidoskopa veidā tiks virknēta mūzika, kas saistīta ar Rīgas mūzikas vēsturi. Vakara programmā piedalīsies Vidzemes kamerorķestris un Rīgas kamerkoris "Ave Sol", vokālisti Sonora Vaice, Evija Martinsone, Viesturs Jansons un Krišjānis Norvelis, vijoļspēles meistare Vineta Sareika un pianists Reinis Zariņš.

Trešajam "OKartes Rīgas svētku nakts skrējienam" starts tiks dots plkst. 23.00 K.Valdemāra ielā pie Kongresu nama. Visas trases garumā piecās īpašās zonās skrējiena dalībniekiem būs iespēja baudīt mūziku, gaismas un naksnīgās Rīgas burvību.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!