Foto: LETA
Ar svētku koncertuzvedumu un greznu salūtu izskanējuši šī gada Rīgas svētki, kas par godu galvaspilsētas 810. jubilejai tika rīkoti īpaši vērienīgi un grezni.

Salūts ilga nedaudz vairāk kā 10 minūtes un pateicoties skaidrajām debesīm izskatījās īpaši spoži. Kā pastāstīja aculiecinieki, šogad īpaši daudz skatītāju pūlī bija sastopami ārvalstu tūristi, kas līdz ar pilsētas iedzīvotājiem ar skaļām gavilēm sveica uguņošanas priekšnesumu.

Deviņos vakarā 11. novembra krastmalā sākās Rīgas svētku koncertuzvedums "Leģenda par Rīgas atslēgu", veltīts teiksmai par Lielo Kristapu, Rīgu un tās atslēgu. Koncertuzveduma muzikālās koncepcijas autors un realizētājs ir Uldis Marhilēvičs.

Viens no svētku kulminācijas mirkļiem bija jaunās Rīgas atslēgas pasniegšana pilsētas mēram Nilam Ušakovam. To skaļu saucienu un aplausu pavadīti no metāla kausēšanas krāsns līdz skatuvei atnesa spēkavīri Raimonds Bergmanis un Agris Kazeļņiks. Jau ziņots, ka atslēga visas dienas garumā tika gatavota īpaši 11. novembra krastmalā izveidotā krāsnī no rīdzinieku un pilsētas viesu saziedotajām atslēgām.

Atgādinām, ka ar plašu kultūras un izklaides programmu Rīgas svētki norsinājās triju dienu garumā gan Vecrīgā, gan centrā, gan arī tālākos pilsētas rajonos


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!