Foto: LETA

Ar kaislīgiem flamenko ritmiem piektdien, 15. jūnijā turpināsies Rīgas festivāls, piedāvājot čellista Ramona Jafē uzstāšanos Rīgas Kongresu namā.

Klasisku izglītību baudījušais Latvijā dzimušais un Vācijā dzīvojošais čellists Rīgā būs klausāms neparastā ampluā - flamenko ugunīgajā skaņu pasaulē.

"Klasiskā mūzika ir mana mīlestība, flamenko - mana kaislība," saka Ramons Jafē. Viņa sadarbības partneri šajā programmā būs poļu ģitārists Artūro El Polaco un vācu dejotājs Migelete, ar kuriem temperamentīgais čellists uzstājas daudzviet Eiropā.

Ramons Jafē dzimis Rīgā mūziķu ģimenē. 1971. gadā kopā ar ģimeni emigrēja uz Izraēlu, pēc kam 1974. gadā ierīkojās Vācijā. Pirmos muzikālo soļus Ramons Jafē spēra tēva Dona Jafē vadībā. Vēlāk studēja pie Borisa Pergamenščikova, Dāvida Geringa, Daniila Šafrana un Šāndora Vēga. Ramons Jafē spēlēja kopā ar Vēgu viņa beidzamajā lielizmēra koncertā Zalcburgas "Mozarteum". Ramons Jafē uzstājies ar solokoncertiem Berlīnē, Leipcigā, Amsterdamā, Vīnē, Minhenē, Londonā, Ķelnē un citur. Ir viens no trio "Belcanto Strings" dalībniekiem (kopā ar Danielu Raiskinu un Volfgangu Šrēderu), kā arī Berlīnes "Mendelssohn Trio" mūziķis.

Koncerta sākums plkst.20:00. Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad norisinās no 2. līdz 21. jūnijam, pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Aleksandrs Antoņenko, Elīna Garanča, Pīters Eldridžs un daudzus citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!