Foto: DELFI
No 19. līdz 21.jūlijam, "Positivus" festivāla laikā Salacgrīvā un tās apkārtnē, kā arī ceļa posmos uz Salacgrīvu Valsts policijas darbinieki strādās īpašā režīmā, portālu "Delfi" informē Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma.

Latvijas policistiem kārtības nodrošināšanā palīdzēs Igaunijas kolēģi. Kaimiņvalsts policistu pienākumi neatšķirsies no mūsu policistu darba uzdevumiem. Igauņi tāpat regulēs satiksmi un rūpēsies par kārtību festivāla norises vietā. VP pārstāve skaidro, ka šāda sadarbība ir vēlama, jo uz festivālu ik gadu ierodas ne mazums apmeklētāju no Igaunijas, un kaimiņvalsts kolēģiem ar savas valsts pārstāvjiem būs vieglāk risināt kādus aktuālus jautājumus.

Tāpat VP pārstāve informē, ka satiksmes uzlabošanas nolūkos un lai veicinātu vienmērīgu transportlīdzekļu plūsmu Salacgrīvas pilsētā un tās tuvumā, 19. jūlijā uz autoceļa A1 (Rīga – Baltezers – Igaunijas robeža) nepieciešamības gadījumā (intensīva satiksme; sastrēgumu veidošanās) kravas transportlīdzekļu plūsma (virzienā no Rīgas- Tūjas pagriezienā, virzienā no Igaunijas robežas – Ainažos), tiks novirzīta pa apvedceļu caur Limbažiem. Apbraucamo ceļu sākumā būs izvietoti Patruļpolicijas norīkojumi, kuri vajadzības gadījumā veiks satiksmes novirzīšanu pa apbraucamo ceļu un izvietotas ceļa zīmes.

Valsts policija aicina arī citus transportlīdzekļu vadītājus, kuru mērķis nav festivāla apmeklējums, personīgai ērtībai izmantot norādīto apvedceļu. Festivāla laikā tiks noteikti arī citi satiksmes ierobežojumi - izvietotas papildu zīmes par transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu un ierobežots atļautais braukšanas ātrums.

Lai festivāls un nokļūšana uz to apmeklētājiem aizritētu bez starpgadījumiem, Valsts policija aicina ņemt vērā dažus ieteikumus:

- Laikus saplānot nokļūšanu festivāla norises vietā un atpakaļ no tās, atvēlot papildus laiku ceļam, lai izvairītos no liekiem uztraukumiem un steigas. Tāpat jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un iespējamiem sastrēgumiem pasākuma norises vietas tuvumā, kā arī Salacgrīvas pilsētā kopumā;

- dodoties uz pasākuma norises vietu, ievērot ceļu satiksmes noteikumus, būt saprotošiem pret satiksmes regulētājiem un citiem kontrolē iesaistīto amatpersonu norādījumiem;

- rūpēties par savu personisko drošību - dārgas rotaslietas, pulksteņus un citas vērtīgas mantas labāk ieteicams atstāt mājās. Ja tomēr līdzi jāņem kādas vērtīgas lietas (dators, fototehnika u.c.), to drošai uzglabāšanai ieteicams izmantot mantu glabātuves, kuras piedāvā pasākuma organizatori;

- telefona SIM karti ieteicams pārlikt lētākā mobilā telefona modelī - gadījumā, ja tas samirks vai pazudīs, zaudējumu apmērs būs ievērojami mazāks;

- ejot peldēties, atstājot telti vai savas personīgās mantas, vienoties, kas prombūtnes laikā tās pieskatīs;

- neaizrauties ar pārmērīgu alkoholisko dzērienu lietošanu - vienmēr zināt, kur atrodas draugi vai tuvinieki, nekādā gadījumā nesēsties pie stūres alkohola reibumā.

Lielākais mūzikas festivāls Baltijā "Positivus" šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Jau ziņots, ka uz "Tele2" skatuves uzstāsies "The xx", "Sigur Rós", "Two Door Cinema Club", "Imagine Dragons", "Crystal Castles", Tom Odell, Michael Kiwanuka, "Jauns mēness", Willy Moon, "The Joy Formidable", Elektro Guzzi, "Latvian Blues Band" un Iiris.

Uz "Nordea" skatuves uzstāsies "Zodiaks", "!!!" ("chk chk chk"), C2C, "Palma Violets", "Charli XCX","Efterklang", "The Sound Poets", John Grant, "Team Ghost", "Suuns","No Ceremony", Darwin Deez, "Rasabasa" un "Twenty One Pilots".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!