Foto: Publicitātes foto

Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā mākslas muzejā "Rīgas Birža būs apskatāms mākslas darbam "Gondola" veltītais gaismas un skaņas uzvedums, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Foto: 'Gondolas' atklāšana

Īpašais gaismas un skaņas uzvedums pirmo reizi tika atskaņots pasaulslavenā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova mākslas darba "Gondola" atklāšanā. "Staro Rīga" laikā uzvedums būs aplūkojams no plkst. 18.00 līdz 23.00. Ieeja muzejā no Doma laukuma.

2012. gadā Mākslas muzejs "Rīgas Birža" ieguvis Borisa un Ināras Teterevu fonda dāvinājumu – jaunu, pastāvīgu, starptautiski pazīstamu zīmi. 11 metrus garā "Gondola" ir sastindzis īstas Venēcijas gondolas sprādziens – telpisks, taču reizē lineāri skaidrs vēstījums – kā visi šī ievērojamā autora darbi. Tas ir no sprādziena haosa radīts mākslinieka kosmoss – sakārtota kultūras pasaule.

Mākslas darbs "Gondola" tika atklāts ar režisores Leonardas Ķesteres, režisora-videomākslinieka Roberta Rubīna, skaņas dizainera Uģa Vītiņa, gaismas dizainera Oskara Timbara un animatoru "CG Ant Motion Graphics&Design Studio" audiovizuālo performanci, kas ir Latvijā līdz šim pirmais tāda apjoma un krāšņuma uzvedums. Tajā ietvertās 3D, Venēcijas vizualizācijas, Josifa Brodska dzeja, kā arī Antonio Vivaldi un Oskara Stroka mūzika sabiedrībai būs pieejama vien šī gada gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros.

Projekta idejas autori: Roberts Rubīns un Leonarda Ķestere

Projekta realizētājs: MRS Grupa

Projekta finansētājs: Borisa un Ināras Teterevu fonds

Projekta sadarbības partneri: CG Ant Motion Graphics & Design Studio, VPT Serviss, Viktors Keino, Gaco, Uģis Vītiņš, Jura Podnieka Studija un Dekorāciju darbnīca

Jau ziņots, ka gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad norisināsies no 15. līdz 18. novembrim, piedāvājot 80 objektus gan Rīgas centrā, gan citur pilsētā. Šogad festivāla apmeklētāji nebūs tikai vērotāji, bet arī gaismas spēļu dalībnieki, jo festivāla laikā ikviens kļūs par Gaismas meklētāju. Festivāla organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs – nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014. gada programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!