Šā gada 25. martā traģiskā negadījumā bojā gājis Krievijas rokmūzikas kulta grupas "Zvuki Mu" viens no dibinātājiem un kādreizējais dalībnieks Aleksandrs Ļipņickis.

Aleksandrs Ļipņickis miris 68 gadu vecumā. Kā medijiem pastāstīja viņa dēls Vladimirs, kādreizējais mūziķis, žurnālists un rakstnieks Ļipņickis slēpojis pāris Maskavas upei netālu no vasarnīcas Ņikoļina Gorā, ielūzis un noslīcis.

Aleksandrs Ļipņickis bija "Zvuki Mu" līdera, par dzīvo leģendu dēvētā, Pjotra Mamonova bērnības draugs. Kad 80. gados Mamonovs dibināja "Zvuki Mu", viņš uzaicināja Ļipņicki, kuram nebija nekādu muzikālo prasmju, spēlēt basģitāru. Instrumentu viņš apguva pašmācības ceļā un uzstājās kopā ar grupu vairākus gadus.

1984. gadā, pateicoties Ļipņicka kontaktiem Maskavā, grupa tika pie pirmā koncerta kādā skolā. Maskējoties aiz nosaukuma "vakars ar skolēniem", notika rokkoncerts, kurā uzstājās grupas "Bravo", "Centr", kā arī pavisam jaunais Viktors Cojs, savukārt skatītāju zāle bija tādi leģendāri mūziķi kā Boriss Grebenščikovs ("Akvarium") un Andrejs Makarevičs ("Mašina Vremeņi"). Koncertam bija lieli panākumi un "Zvuki Mu" uzstājās aizvien biežāk, strauji ķļūstot par krievu roka kulta grupu.

Ļipņickis kopā ar "Zvuki Mu" spēlēja līdz 90. gadiem, bet pēc aiziešanas no grupas pievērsās savai pamatprofesijai žurnālistikai. Viņš vadīja televīzijas un radio raidījumus, kā arī rakstīja par kultūru un rokmūziku dažādiem medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!