Foto: LETA

Sestdienas, 20. janvāra, rītā mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, vēsta grāmatu apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētājas Vija Kilbloka.

"Madonas un Rīgas ārsti izdarīja visu, kas vien ir cilvēka spēkos, mēs visi savā mīlestībā un domās bijām ar viņu, lūdzām par viņu, bet Ingunas pašas spēka šoreiz nepietika. Milzu zaudējuma sāpes ģimenei, visiem mums, kas viņu pazinuši un mīlējuši," sociālā medija vietnē "Facebook" raksta Kilbloka.

Bauere gāja bojā 64 gadu vecumā.

Rakstniece dzima Cēsīs. Viņa skolojās Liepājas Raiņa 6. vidusskolā, tad Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā un izglītības gaitas noslēdza Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Rakstniece mūža laikā sarakstīja vairāk nekā 20 kultūrvēsturiskus, biogrāfiskus un dzimtas romānus. Pazīstamākajos autores darbos ierindojas latviešu rakstniekiem un viņu dzīvesbiedrēm veltītie romāni "Lizete. Dzejniekam lemtā", "Skolas Līze", "Ede, Pumpura sieva", "Piedod, Karolīne!", raksta "literatura.lv".

Bauere sarakstījusi arī vairākas lugas un lieluzvedumu scenārijus.

Sava mūža laikā rakstniece arī saņēma vairākus apbalvojumus. 2013. gadā viņa bija Eduarda Veidenbauma, kā arī Egona Līva "Krasta ļaudis" literārās prēmijas ieguvēja. Šī balvas autore ieguva par romānu "Piedod, Karolīne!".

2018. gadā Bauere bija nominēta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras" (2018) par romānu "Palieku tev uzticams. Juris Neikens".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!