Foto: Privātais arhīvs
Ceturtdien, 25. janvārī, mūžībā aizgājis bioloģijas zinātņu doktors Pēteris Cimdiņš, sociālajā vietnē "Facebook" paziņojusi viņa sieva, literatūrzinātniece Ausma Cimdiņa.

Atvadas notiks 31. janvārī pulksten 14 Vecpiebalgas baznīcā.

Cimdiņš dzimis 1944. gada 21. augustā.

Cimdiņš ir vairāk nekā 300 zinātnisku un populārzinātnisku rakstu autors. Bijis Latvijas Nacionālās UNESCO komitejas priekšsēdētājs, Augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs, kā arī Vidzemes Augstskolas rektors.

Cimdiņš ir dzimis un audzis Vecpiebalgā, beidzis Vecpiebalgas vidusskolu un ir viens no tās izcilākajiem absolventiem. Cimdiņa zinātniskās izpētes objekts gandrīz 20 gadu garumā līdz pat deviņdesmito gadu vidum bija Latvijas mazās upes. 1992.gadā viņš kļuva par Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi.

Deviņdesmito gadu vidus iezīmējās ar nozīmīgu pavērsienu Cimdiņa zinātnisko interešu jomā un pāreju no šaurās specializācijas hidrobioloģijā uz pētījumiem ekoloģijā un vides zinātnē, kuros tika integrēta Latvijas sabiedrības attīstības likumsakarību izpēte.

Tūkstošgades mijā Pēteris Cimdiņš aktīvi pievērsās Latvijas augstākās izglītības un zinātnes sistēmas reorganizācijai un institucionālās sistēmas optimizācijai, kas atbilstu nācijas vajadzībām un vienlaikus nodrošinātu starptautiski salīdzināmu augstas kvalitātes izglītību un zinātni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!