Foto: Jānis Vīksna

Dienā, kad pēdējā gaitā tiek pavadīts komponists un grupas "Pērkons" līderis Juris Kulakovs, viņa tuvinieki publicējuši iniciatīvu, kurā aicina "Facebook" veidot mūziķim veltītu virtuālu piemiņas grāmatu. Tajā ikviens var dalīties ar video, fotoattēliem un stāstiem par mūziķi.

Kā "Facebook" raksta Kulakova dzīvesbiedre Laura, šī ir komponistas meitas Justīnes Kulakovas-Sypniewski iecere, kurai pievienojas arī citi tuvinieki.

"Šajās dienās, kad dzīve ir sagriezusies kājām gaisā, neesam spējuši pamanīt un ieraudzīt visu, ko jūs esat rakstījuši un stāstījuši par Juri. Bet mēs vēlamies to uzzināt, izlasīt, saglabāt, jo kopš 2024. gada 12. februāra viss, kas ir saistīts ar Juri, ir beidzis būt šodiena un kļuvis par vēsturi un leģendu. Tāpēc pēc Justīnes ieceres ir izveidota "Facebook" vietne, kur aicinām jūs dalīties ar atmiņu stāstiem, vēlējumiem, bildēm, video. Izveidosim kopā Jura virtuālo piemiņas grāmatu!" aicina Laura Kulakova.

"Ģeniāls komponists, Pērkontēvs, cilvēks – rokenrols un cilvēks – smalks mūzikas akadēmiķis. Bohēmists, intelektuālis, filozofs. Laikmeta simbols. Spītnieks, mūžīgais pretstāvētājs, nemiera gars. Tik spilgta, neparasta un pārlaicīga personība, ka leģendāra ir ne tikai viņa mūzika, bet arī viņš pats," rakstīts "Facebook" īpaši izveidotajā vietnē.

Savu stāstu, foto vai video, kas saistīts ar Juri Kulakovu, var pievienot šeit.

Jau vēstīts, ka Juris Kulakovs (1958-2024) mūžībā devās šā gada 12. februārī. Atvadas no mākslinieka notiek 17. februārī.

Juris Kulakovs pazīstams gan kā akadēmiskās, gan arī rokmūzikas komponists. Spēlējis tādās grupās kā "Arka" un "Menuets", kā arī "Pērkons", kas ir viena no Latvijas neatkarības atgūšanas laika simboliem un tā laika notikumu skaņu celiņa radītājiem.

80. gados "Pērkons" bija viena no jaunatnes visiemīļotākajām un padomju varas institūciju visvairāk neieredzētajām grupām, bet jau 90. gadu sākumā brīvdomības un neatkarības simbols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!