Foto: Gints Ivuškāns. Filmas "Upurga" pirmizrāde

Platformā "ziedot.lv" uzsākta līdzekļu vākšana Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrises Elvitas Ragovskas veselībai – viņai pēc smagas saslimšanas sekām nepieciešama īpaša pēdas protēze.

Kā liecina "ziedot.lv" publicētā informācija, pirms pusgada esot Vācijā, jauno sievieti piemeklējusi augsta temperatūra, kā rezultātā attīstījās infekcija, kas skāra sirdi.

Jaunā aktrise kritiskā stāvoklī nonāca slimnīcā, kur vairākus mēnešus ārsti cīnījās par viņas dzīvību. Sirdsdarbības uzturēšanai viņai tika ievietota palīgierīce. Šobrīd Elvita ir atgriezusies Latvijā un pamazām atveseļojas. Tomēr sekas ir palikušas, komplikāciju dēļ viņai nācās amputēt daļu pēdas.

Lai varētu staigāt, Elvitai ir valsts apmaksāta pēdas protēze, taču tā ir liela un neveikla, nav iespējams nēsāt normāla izmēra apavus un brīvi kustēties. Elvitai rekomendēta stabila un ērta silikona protēze, kuru var lietot ar normāliem ikdienas apaviem. Protēze maksā 4200 eiro un tā izgatavojama pēc individuāla pasūtījuma Slovēnijā. Šādu līdzekļu Elvitai nav, tādēļ viņa lūdz līdzcilvēku palīdzību. Papildu nepieciešami ceļa un uzturēšanās izdevumi Elvitai un pavadonim līdz 1000 apmērā. Viņa lūdz palīdzību arī rehabilitācijai pie osteopāta (10 reizes - 700 eiro), speciālos plāksterus un fiksatorus, kas izmaksā līdz 1000 eiro. Kopējie atveseļošanās izdevumi nav precīzi paredzami un var mainīties. Aktrise būs pateicīga ikvienam par sniegto palīdzību, cer drīzāk atveseļoties un atgriezties uz teātra skatuves, teikts "ziedot.lv" publikācijā.

Elvita Ragovska ir viena no jaunajām aktrisēm, kas 2022. gadā absolvēja īpaši JRT trupas paplašināšanai uzņemto kursu Latvijas Kultūras akadēmijā. Viņa spēlējusi tādos JRT iestudējumos kā "Dzimšanas dienas kūka", "Sliktie ceļi", "Operācija "Mindfuck"", "Viss zem debesīm", "Jaunie latviešu stāsti" un citos. Viņa redzama arī pandēmijas laikā uzņemtajā Alvja Hermaņa daudzsēriju filmā "Aģentūra", kā arī Uģa Oltes filmā "Upurga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!