Trešdienas vakarā Dailes teātrī tradicionālajā "Spēlmaņu naktī" par labāko dramatiskā teātra izrādi tika atzīts Ivana Turgeņeva "Mēnesis uz laukiem" iestudējums Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), ko veidojusi režisore Māra Ķimele.
'Spēlmaņu nakts' balvu pasniegšanas ceremonija

Par labāko izrādi bērniem atzīta izrāde "Saldais sapnis" Liepājas Leļļu teātrī, ko iestudējusi režisore Dace Skadiņa.

Balvu par labāko latviešu literatūras iestudējumu saņēma "Latviešu stāsti" JRT, ko veidojis režisors Alvis Hermanis.

Par labāko režisori atzīta Māra Ķimele, kura JRT iestudējusi Ivana Turgeņeva "Mēnesi uz laukiem".

Labākās aktrises balvu saņēma Sandra Zvīgule par Natālijas Petrovnas lomu JRT izrādē "Mēnesis uz laukiem" un Katrīnas lomu izrādē "Līze Luīze".

Par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša par Džuliānas lomu izrādē "Asperna vēstules" un tanti Taņu izrādē "Galka Matalka".

Par labāko aktieri atzīts JRT aktieris Andris Keišs par lomu izrādē "Latviešu stāsti" un Rakitina lomu izrādē "Mēnesis uz laukiem".

Par labāko otrā plāna aktieri atzīts Nacionālā teātra aktieris Normunds Laizāns par Krogstadta lomu izrādē "Nora".

Par labāko operas mākslā atzīta Kristīne Opolais par Lizas lomu Pētera Čaikovska operā "Pīķa dāma".

Par labāko baleta mākslā atzīts Pāvels Vasiļčenko par Pjotra lomu baletā "Gaišais strauts".

Par labāko kostīmu mākslinieci atzīta Ieva Kundziņa, labāko scenogrāfu - Andris Freibergs, labāko gaismu mākslinieku - Gļebs Fiļštinskis, labāko kustību režisoru - Ilona Petrika.

Labākais mūzikas autors dramatiskajā teātrī ir Raimonds Pauls (improvizācijas) un Juris Vaivods (mūzikas režija) izrādē "Melanholiskais valsis" Dailes teātrī.

Balva par spilgtāko debiju tika pasniegta režisoram Mārtiņam Eihem par izrādēm "Noslēpumainās variācijas" un "Zilā" Liepājas teātrī.

Par labākajiem jaunajiem skatuves māksliniekiem atzīti Arturs Krūzkops par Kaja lomu izrādē "Cietsirdīgās spēles" un Gatiņa lomu izrādē "Pūt, vējiņi!" Nacionālajā teātrī un Iveta Pole par lomām izrādēs "Līze Luīze", "Latviešu stāsti" un "Mēnesis uz laukiem" JRT.

Balvu par labāko aktierdarbu radioteātrī saņēma Vita Vārpiņa.

Balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā tiks pasniegta ilggadējam Nacionālā teātra aktierim Jānim Kubilim.

Žūrijas speciālbalvu saņem Valsts Leļļu teātra izrāde "Karmena. Versija", ko iestudējuši Latvijas Kultūras akadēmijas Leļļu teātra kursa jaunie aktieri starptautisku atpazīstamību ieguvušā Sanktpēterburgas režisora Aleksandra Mindļina vadībā.

Skatītāju balvu, par kuru jau trešo gadu iespējams balsot portālā 'Delfi', saņēma izrāde "Mēnesis uz laukiem".

Aizvadītās sezonas labākās izrādes vērtēja žūrija, kurā darbojās Valda Čakare, Maija Svarinska, Līga Ulberte, Ingrīda Vilkārse un Jānis Siliņš, bet kā eksperti tika pieaicināti Gunta Bāliņa, Inese Lūsiņa, Ausma Dragone, Juris Kaprālis un Mārtiņš Kalsers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!