Foto: Publicitātes foto
Sākot no 21. decembra, Latvijas iedzīvotājiem pirmo reizi ir iespēja apmeklēt pasaulslavenā cirka "Cirque du Soleil" uzveduma "Saltimbanco" izrādes.

Kopumā Kanādas cirks līdz pat 25. decembrim "Arēnā Rīga" izrādīs sešus "Saltimbanco" priekšnesumus. Katru izrādi vienlaikus varēs noskatīties aptuveni 5 500 cilvēku un tās notiks "Arēnas Rīga" amfiteātra konfigurācijā, kas nodrošina lielisku skatuves parredzamību no jebkuras vietas, portālu "Delfi" informē koncertaģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

Iepaidīgās, 34 metrus garās un 20 metrus platās "Saltimbanco" skatuves uzstādīšanai Rīgā bija nepieciešanas divas dienas un šajos darbos iesaistīti tika 140 cilvēki. Saktuvē tiek izmantotas vairāk nekā 183 metrus garas troses, kas notur akrobātisku tīklu, aprīkojumu un gaismas elementus. Tā galvenais mērķis ir noturēt trapeci un gumijas.

Virs skatuves atrodas metāla riņķu pārsegs, lai gaisma varētu ielīt uz skatuves gluži kā caur koku zariem vai krāsainām vitrāžām. "Saltimbanco" uzvedumā tiek izmantoti dažādu krāsu efekti. Gaisma rada kinemātisku noskaņu, ievedot un novedot māksliniekus no fokusa atkarībā no viņu atrašanās vietas uz skatuve sun viņu kostīmu krāsām. Ar apgaismojuma palīdzību tiek izceltas konkrētā priekšnesuma zonas, pievēršot skatītāju uzmanību noteiktai vietai arēnā, pārējo atstājot tumsā.

Katrā priekšnesumā pieci mūziķi un divi dziedātāji uz skatuves platformas izpilda mūziku dzīvajā izpildījumā. Mūziķi seko mākslinieku kustībām un rūpējas, lai priekšnesums izdotos sinhrons.

Dziesmu vārdi "Saltimbanco" mūzikai sacerēti no mākslīgi izveidotas valodas, kas radīta tieši šim šovam un ir darināta no vairākām valodām, tostarp arābu, zviedru un vācu.

"Cirque du Soleil" iestudējuma "Saltimbanco" biļešu cena ir sākot no 16 latiem un tās vēl ir nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un internetā. Bērniem līdz piecu gadu vecumam (neaizņemot atsevišķu vietu) biļete uz cirka izrādi maksā septiņus latus. Šobrīd vislabākā vietu izvēle pieejama uz papildizrādi piektdien, 23. decembrī, pulksten 15, norāda Kārkliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!