Dailes teātra mazajā zālē, kuras zaļganīgo priekškaru ir nomainījis maigi rozā spīdīgs atlass, paburzīts – tāds kāds kļūst zīda palags, kad uz tā ir pavadīta kaislīga nakts. Acis apžilbst no slimnīcām raksturīgā baltuma, kas bezceremoniāli iecērtas arī smadzenēs.
A.Heinrihsones telpa atgādina to tuneli, ko it kā redz parasti tie, kas piedzīvo klīnisko nāvi. Bet toties tuneļa galā uz paaugstinājuma nevis Dievs visvarenais, bet – rokgrupa "Dzelzs vilks" pilnā ekipējumā. Baltā sienā darbojas melnbalts televizora ekrāns, kas nerāda neko, tikai svītras – pie kura stāv Dzejnieks alias Ģirts Ķesteris amerikāņu kājnieka izskatā.

DT mākslinieciskais vadītājs, režisors Mihails Gruzdovs piedāvā izrādi – šovu - rokpoēmu “Man arī būtu bail”. Mākslu sintēze jeb savienošanās uz teātra skatuves notiek režisoram apvienojot trīs tehniski precīzi izpildītus elementus - Ģ.Ķestera aktierdarbu, Karīnas Sadauskas moderno deju un Jura Kaukuļa un Co mūziku un tekstus, bet visam pamatā - dzeja un pārdomas. Iznākums atgādina Latvijā pazīstamu underground formu – Regnāra Vaivara izrādes - šovus, kopā ar viņa radītajiem neformālajiem "Visādiem Gadījumiem", kuri cilvēka smadzenēs spēja atstāt nospiedumu. Taču šis modernās mākslas paraugs-izrāde nespēj organiski savienot augšminētās sastāvdaļas. Tās dzīvo savu neatkarīgu un pašpieteikamu dzīvi. Uz skatuves bez tam valda nodzīvotās dzīves paģiru stāvoklis un noskaņojums, kas ir piemeklējis Dzejnieku, kuram eksistence ir cīņa par izdzīvošanu, bet pamatā pašam ar sevi, savu nevarēšanu - ar “savu segu”. Dailes teātrī ir skatāms sintētiskas mākslas paraugs jeb versija, gluži kā saburzītais rozā atlass, kura vietā ir jābūt augstvērtīgam mākslīgajam zīdam.

Tomēr šī izrāde Jums sniegs patiesu gandarījumu – ja:
a) Aktieris Ģirts Ķesteris ir Jūsu novērtēts un mīlēts aktieris;
b) Jūs iespaido smagais roks un īpaši grupas "Dzelzs Vilks" radošā darbība;
c) Jūs nebaida un nešokē uz skatuves izrunāti rupji un naturāli amerikāņu kulta rakstnieka un filozofa Čārlza Bukovska teksti un izteicieni;
d) Jūs sevi identificējat ar "new age" vai sirdī jaunajiem, bet ne ar bērnu!
e) Jūs fascinē dejojošs un kustīgs sievietes augums tandēmā ar labi veidotu vīrieša augumu;
f) Jūs pozitīvi iespaido luminiscējošās gaismas;
g) Jūsu iekšējā enerģētika nav novājināta un jūs dzerat dažādus vitamīnus;
h) Jūs atrodaties viegla reibuma, bet noteikti ne paģiru stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!