Foto: Publicitātes foto

9. augustā savu 70. jubilejas sezonu sāks arī Latvijas Leļļu teātris. Šodien teātra darbinieki pulcējās, lai satiktu kolēģus, noklausītos tradicionālo sezonas sākuma uzrunu un nofotografētos kopējai kolektīva bildei, portālu "Delfi" informē Leļļu teātra pārstāvji.

Jau ierasti teātra direktors Vilnis Beķeris bija kolēģiem sagatavojis sezonas sākuma pārsteigumu, kas šoreiz izrādījās ekskursija uz jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku. Pēc saturiski bagātas ekskursijas pa bibliotēkas neskaitāmajām zālēm un stāviem, teātra darbinieki ēkas augšējā stāvā baudīja glāzi vīna un brīnišķīgu Rīgas panorāmu.

Leļļu teātris plāno spraigu jubilejas sezonu – skatītāju priekam tiks piedāvāti vismaz 10 jauniestudējumi, kā arī īpaši, dzimšanas dienai veltīti pasākumi – ceļojošā izstāde "Leļļu stāsti", lekciju cikls par teātra vēsturi, skanīgāko dziesmu kompaktdisks, filma par teātra pēdējās desmitgades radošajiem meklējumiem un daudz kas cits.

Jau no 8. augusta visi, kam tuva leļļu pasaule un vēl nav beigušās vasaras brīvdienas, aicināti apmeklēt teātra ceļojošo izstādi "Leļļu stāsti" Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā. Izstāde šeit būs apskatāma līdz 28. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!