Foto: AFP/Scanpix
Finansiāli iespaidīgus līgumus ar savām komandām ceturtdien noslēdza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Džilberts Arīnass un Kriss Pols no Ņūorleānas "Hornets".

Arīnass ar savu komandu pagarinājis līgumu uz sešiem gadiem par kopējo summu 111 miljoni ASV dolāri, kaut gan vēl nedēļas sākumā „Wizards" viņam piedāvāja sešu gadu līgumu par 127 miljoniem ASV dolāru. Skandalozais basketbolists pārrunas ar komandu veica bez aģenta, kas ir diezgan netipisks gadījums NBA.

„Principā, es atsakos no 16 miljoniem. Tā ir lieta, par ko es vairakkārt esmu runājis. Spēlētāji slēdz maksimāli izdevīgus līgumus, kas finansiāli sasien rokas komandām. Negribu būt viens no šiem spēlētajiem," laikraksts „The Washington Post" teica Arīnass.

Arīnass pēc sezonas beigām izpirka pēdējo gadu no iepriekšējā sešu gadu līguma un kļuva par brīvo aģentu, tādejādi varēja uzsākt pārrunas par finansiāli daudz iespaidīgāku līgumu. Viens no Arīnasa nosacījumiem, lai paliktu komanda, bija līguma pagarināšana arī ar Antuānu Džeimisonu, ar kuru šonedēļ „Wizards" arī noslēdza vienošanos.

Tikmēr „Hornets" ar Polu pagarinājusi līgumu uz trīs gadiem par kopējo summu 68 miljoni ASV dolāru.

Pērn Pols kļuva par vienu no „Hornets" līderiem un palīdzēja komandai regulārajā čempionātā izcīnīt 56 uzvaras, kas ir labākais rādītājs klubs vēsturē. Vidēji vienā spēlē Pols guva 21,1 punktu, izdarīja 11,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 2,7 piespēles.

Tiesa, Arīnasa un Pola līgumus klubi oficiāli vēl nav apstiprinājuši, jo tikai 9.jūlijā beidzas NBA noteiktais moratorijs uz jaunu līgumu parakstīšanu ar brīvajiem aģentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!