Foto: Jānis Deinats
Savu viedokli par Jaunā Rīgas teātra (JRT) politiskās satīras izrādi "Kārkli" paudis arī viens no tās varoņiem – ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Viņš izrādi pats gan nav redzējis, tomēr paziņas teikuši, ka tā "esot mēsls", intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" atzina ģenerālprokurors.

Gata Šmita veidotajā iestudējumā "Kārkli" ģenerālprokurors, kuru atveido aktieris Ģirts Krūmiņš, tiek rādīts kā vājš tiesiskuma simbols.

"Es atbildēšu ļoti īsi – mans viedoklis ir, ka tur nav nekāda pamata vispār. Es neesmu izrādi redzējis, man pazīstami cilvēki ir redzējuši un pateikuši diezgan skarbi – mēsls un viena vienīga nepatiesība. Jo, lai kāds nosauc, kaut vienu pamatojumu tiem apvainojumiem, kas man tur tiek veltīti. Viss," sarunā ar "Nekā personīga" savu vērtējumu pauda Kalnmeiers.

"Ja jau es tur tieku pasniegts kā Lemberga rokaspuisis, tad, lai kāds atbild – kāpēc man vēl aizvien ir pielaide valsts noslēpumam? Ja mūzām ir šādi pierādījumi, un Latvijas drošības dienestiem nav? Kur tad ir Drošības policija, kur ir SAB? Tad ko – Maizīša kungs ir Lemberga draugs, kurš atbalsta manu esamību šeit? Es domāju, ja SAB būtu kaut mazākais iemesls uzskatīt, ka es esmu negodīgs, kaut kur, nu tad pielaides man nebūtu vairāk. Bet tas, ka tur mani noķēzī, tas man nav nekāds jaunums," komentēja ģenerālprokurors.

Politiskās satīras izrāde "Kārkli" Jaunajā Rīgas teātri pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 7. decembrī. "Izrāde ir veltījums Latvijas politiskajai dzīvei, kas sniedz daudz materiāla pārdomām, dusmām un komēdijai," teikts izrādes pieteikumā.

Režisors Gatis Šmits pirms pirmizrādes par savu darbu, kurā tie kariķēti Latvijas mūsdienu politiķi un amatpersonas, sacīja: "Mākslinieka uzdevums ir turēt spoguli sabiedrības un arī varas priekšā. Vai gribat redzēt, kā mūsu spogulī izskatās dažu varas pārstāvju nesodāmības apziņa, kūtrums un augstprātība?"

Šobrīd, kā liecina informācija JRT mājaslapā, izrāde "Kārkli" ir skatītāju pieprasīts iestudējums, tā ir izpārdota līdz pat aprīļa vidum. Tuvākā izrāde, uz kuru pieejamas biļetes, ir 13. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!