Foto: LETA

Pirmdien 29. oktobrī jau sesto reizi tiks pasniegta Tukuma novada Tumes pagastā dzimušā leģendārā aktiera un režisora Žaņa Katlapa balva. Šogad balvu saņems Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis un Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Kā portālu "Delfi" informē balvas izveidotāji, tās mērķis ir atgādināt par Žaņa Katlapa īpašo talantu un devumu Latvijas teātrī, kā arī pateikties tiem, ar teātra mākslu saistītajiem, radošajiem darbiniekiem, kas ar savu māksliniecisko izpausmi īpaši stiprinājuši nacionālās vērtības Latvijas teātra vidē.

Ceremonija notiks 29. oktobrī pulksten 18.30 Tumes kultūras namā. Pasākumu papildinās īpaša muzikālā velte tautā iemīļotajiem māksliniekiem.

Balvu veidojis Tumes pagasta mākslinieks – kalējs Gints Haņeckis.

Pirms Katlapa balvas ceremonijas – pulksten 18.00 Tumes kultūras namā notiks pazīstamā fotogrāfa Gunāra Janaiša izstādes – veltes Latvijas valsts simtgadei – "Bijums" atklāšana.

Līdz šim Žaņa Katlapa balvu saņēmuši – Māra Zālīte, Ināra Slucka, Alvis Hermanis, Harijs Gulbis, Māra Ķimele, Inga Ābele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš un Sigvards Kļava.

Šī gada balvas pasniegšanas notikumam ir arī skumja nots – mūžības gaitās devusies viena no Katlapa balvas ekspertēm un atbalstītājām – teātra vēsturniece un LTV kultūras žurnāliste Mārīte Balode, tādēļ balvas pasniegšana iesāksies ar klusuma brīdi, pieminot viņu un viņas īpašo devumu, cenšoties saprast un dokumentēt Latvijas teātra vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!