Foto: F64
Jauniedibināto Dejas balvu kategorijā par mūža ieguldījumu saņems vairākkārtējais deju svētku virsvadītājs un tautas deju ansambļa "Vektors" vadītājs Uldis Šteins.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale preses konferencē norādīja, ka apbalvojumam izvirzīti nominanti kopskaitā 13 kategorijās, un laureāti tiks noskaidroti svinīgā ceremonijā 29. aprīlī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Katras kategorijas laureāts kopā ar īpaši veidotu statueti un piespraudi saņems arī naudas balvu 1000 eiro apmērā, savukārt balvas par mūža ieguldījumu laureātam tiks piešķirta naudas balva 1500 eiro apmērā.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) pauda, ka Latvijas Kultūras akadēmijas pētījuma rezultāti par kultūras patēriņu un sabiedrības līdzdalību liecina, ka dejas nozare ieņem nozīmīgu lomu Latvijas sabiedrībā – aptuveni 54% aptaujāto norādījuši, ka sava mūža laikā ir bijuši saistīti ar dejas mākslu.

"Ir tikai loģiski, ka dejas nozare jāpozicionē vairāk kā Latvijas kultūrpolitikas sastāvdaļa. Balva ir viens no veidiem, kā pievērst sabiedrības uzmanību nozares sasniegumiem, plāniem un izaicinājumiem. Balvas uzdevums ir arī dot vērtējumu par notiekošo, lepoties par izcilībām, kā arī veidot pozitīvu konkurenci horeogrāfu un dejotāju vidū," sacīja ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!