Foto: LETA

Jaunais Dailes teātra vadītājs Juris Žagars neizslēdz iespēju, ka bijušais mākslinieciskais vadītājs Dž Dž Džilindžers atkal kādreiz varētu iestudēt kādu izrādi Dailes teātrī. Šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumam "Kultūršoks" pauda pats Žagars.

"Mums nav nekādu sarkano līniju ne pret vienu labu režisoru. Džilindžers pilnīgi noteikti ir labs režisors un viņam ir bijušas ļoti labas izrādes," pastāstīja Žagars, atklājot, ka ir ar Džilindžeru runājis. Tāpat bijušais mākslinieciskais vadītājs ir ticies ar jauno māksliniecisko direktoru Viesturu Kairišu.

"Es domāju, ka agri vai vēlu viņš strādās Dailes teātrī. Kāpēc ne? Ja viņš pats to gribēs. Un kā es sapratu, tad … pilnīgi noteikti, kādēļ ne?" sacīja Žagars.

Savukārt pats Džilindžers raidījuma "Kultūršoks" veidotāju sazvanīts, bijis lakonisks un uz jautājumu, vai varētu atgriezties Dailes teātrī ar kādu iestudējumu, atbildējis, ka nezin.

Jau ziņots, ka atklātā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Dailes teātris" valdes locekļa amatu 13 pretendentu konkurencē komisija par atbilstošāko atzinusi Juri Žagaru. Amata pienākumu pildīšanu Žagars no līdzšinējā teātra direktora Andra Vītola pārņems šā gada 2. martā. Savukārt par teātra māksliniecisko direktoru kļuvis teātra, kino un operas režisors Viesturs Kairišs.

Atgādinām, ka sezonas sākumā – 2019. gada septembrī – Dailes teātra aktieri izteica neuzticību tā ilggadējam mākslinieciskajam vadītājam Dž.Dž. Džilindžeram, kas rezultējās ar viņa atkāpšanos no amata un paziņojumu, ka viņš pārrauc jebkādu darbību Latvijas teātros. Vēlāk no amata atkāpās arī Dailes teātra direktors Andris Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!