Reaģējot uz koronavīrusa slimības "Covid-19" globālo izplatību un respektējot atbildīgo iestāžu ieteikumus, laikmetīgu izrāžu notikumu sērijas "Pārmija" epizode, kas bija plānota 22. martā "Hanzas peronā", tiek pārcelta uz maiju vai jūniju.

Kā sola rīkotāji, jau tuvākajā laikā tiks sniegta informācija par precīziem pasākuma norises datumiem.

"Nonākot uz pārmijām, vilciena vadītājs parasti zina, kurp tās viņu aizvedīs. Taču reizēm gadās arī pārsteigumi, kā tas noticis šoreiz. Mēs ticam, ka māksla dziedē daudz ko, tomēr ar "Pārmijas" apmeklētāju, dalībnieku un rīkotāju fizisko veselību nevēlamies riskēt. Tāpēc aicinām turpināt kopīgo kultūras ceļojumu vēlāk pavasarī," pauž "Pārmijas" vadītāja Ļena Ferstere.

Šobrīd "Pārmijas" rīkotāji apzina iespējas 22. martā plānotās izrādes – Lauras Dišleres "Intervija ar Frānsisu Bēkonu" un Marta Kangro "Pirmspagātne" ("Past Perfect") – skatītājiem piedāvāt maijā vai jūnijā. Precīza informācija sekos tuvākajā laikā.

Iegādātās biļetes uz izrādēm "Pirmspagātne" un "Intervija ar Frānsisu Bēkonu" būs derīgas pārcelto izrāžu apmeklējumam. Šobrīd turpinās arī biļešu tirdzniecība gan uz šīm izrādēm, gan nākamo "Pārmijas" epizodi aprīlī.

Kā ziņots, plānots, ka reizi mēnesī, svētdienās, kultūrvietā "Hanzas perons" tiks izrādīta viena "Pārmijas" laikmetīgo izrāžu epizode, kuras ietvaros ikvienam būs iespēja baudīt augstvērtīgus mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās būs izrādes vai performances, kas līdz šim Latvijā rādītas tikai vienu reizi šaurā skatītāju lokā un guvušas sajūsminātas skatītāju atsauksmes, kā arī ārvalstīs tapuši darbi. Laikmetīgo izrāžu epizodes "Pārmija" rīko nodibinājums "Tuvplāns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!