Foto: LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) un tā mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis veidos jaunu iestudējumu – brīvdabas izrādi "Ķīniešu stāsti", ko demonstrēs sava teātra pagalmā Miera ielā.

Kā savā oficiālajā "Instagram" profilā raksta JRT pārstāvji, iestudējums top, jo, visticamāk, pirms brīža, kad skatītāji drīkstēs atgriezties teātros, būs pārejas periods (šovasar vai pēc gada), kura laikā publika varēs pulcēties brīvdabas izrādēs.

"Ielūkosimies jaunas civilizācijas kalvē, kas jau no 2014. gada darbojas Ķīnā. Ambīcija ir izveidot jaunu cilvēku, kura rīcība balstīsies uz augstiem morāliem un ētiskiem principiem. Šo cilvēku mēs noteikti satiksim pēc pandēmijas beigām. Vai esam gatavi? Ieskats cilvēka grūtajā ceļā uz sevi. Ķīnas izgudrojums – ideāla sabiedrība, kuru regulē sociālo punktu sistēma," rakst;īts teātra "Instagram" kontā.

Iestudējumā dramaturģiju veidojusi Margarita Zieda. Izrādes režisors – Alvis Hermanis. Piedalās – JRT aktieri.

No 13. marta līdz 12. maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos.

View this post on Instagram

Pirms brīža, kad skatītāji drīkstēs atgriezties teātros, visticamāk būs pārejas periods (šovasar vai pēc gada), kura laikā publika varēs pulcēties brīvdabas izrādēs. Jaunais Rīgas teātris sāk darbu pie brīvdabas izrādes sava teātra pagalmā Miera ielā - ĶĪNIEŠU STĀSTI. Ielūkosimies jaunas civilizācijas kalvē, kas jau no 2014. gada darbojas Ķīnā. Ambīcija ir izveidot jaunu cilvēku, kura rīcība balstīsies uz augstiem morāliem un ētiskiem principiem. Šo cilvēku mēs noteikti satiksim pēc pandēmijas beigām. Vai esam gatavi? Ieskats cilvēka grūtajā ceļā uz sevi. Ķīnas izgudrojums - ideāla sabiedrība, kuru regulē sociālo punktu sistēma. Dramaturģija - Margarita Zieda Režisors - Alvis Hermanis Piedalās - JRT aktieri

A post shared by Jaunais Rīgas teātris (@jaunaisrigasteatris) on Apr 29, 2020 at 8:03am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!