Foto: LETA
Krievijas aktieris Jevgēņijs Mironovs ieradies Rīgā, lai kopā ar režisoru Alvis Hermani strādātu pie Mihaila Gorbačova lomas, intervijā "RIA Novosti" pastāstīja pats mākslinieks.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Alvis Hermanis Nāciju teātrī Maskavā iestudē izrādi "Gorbačovs" par PSRS pirmo un arī pēdējo prezidentu. Kā intervijā atklāj Mironovs, jau kopš šā gada marta mēģinājumi notiek tiešsaistē ar "Zoom" palīdzību, taču 28. augustā aktieris ieradies Latvijā, lai turpinātu mēģinājumus klātienē. Savukārt aktrise Čulpana Hamatova, kura iestudējumā atveidos Raisu Gorbačovu, Rīgā jau ieradusies iepriekš.

"Šis projekts ir Alvja Hermaņa ideja. Ar viņu jau kopā veidojām izrādi "Šukšina stāsti"," stāsta aktieris.

Intervijā, kas publicēta 27. augustā, Mironovs atklāj, ka robežu viņam nāksies šķērsot "kā Štirlicam" kājām.

"Tā kā nelido lidmašīnas, nav vilcienu, tad es ar oficiālu Latvijas valdības un kultūras ministrijas atļauju došos pāri robežai kājām. Un tas ir pieklājīgs attālums – puskilometrs. Tur mežā mani gaidīs automašīna. Kā Štirlicu. Lūk tādos apstākļos mēs turpināsim mēģinājumus," atklāj aktieris.

Mironovs arī pastāstīja, kā iestudējums "Gorabčovs" nebūs politiska izrāde, bet attiecību stāsts starp bijušo PSRS prezidentu un pirmo lēdiju Raisu.

"Taču bez šaubām, aiz šī pāra stāv pasaules ģeopolitiskās pārmaiņas. Iestudējuma teksts ir absolūti dokumentāls. Tā pamatā ir dažādu personību atmiņas, tai skaitā paša Mihaila Gorbačova stāstītais," intervijā atklāj aktieris.

Publikācijā atklāts arī šobrīd plānotais iestudējuma pirmizrādes laiks – tā pie skatītājiem varētu nonākt šā gada oktobra vidū.

"Delfi" jau rakstīja, ka iecere iestudēt izrādi par Mihailu Gorbačovu publiski izskanēja jau 2019. gada pavasarī. Toreiz ar sociālo tīklu starpniecību tapa zināms, ka Alvis Hermanis Maskavā ticies ar bijušo PSRS vadītāju, lai pilnīgāk sagatavotos jaunajam iestudējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!