Foto: F64
Jaunatvērtajā "Willa teātrī" otrdien, 12. aprīlī, gaidāma pirmizrāde Vara Piņķa iestudējumam "Pilna slodze", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Willa teātris" pēc pandēmijas atsāk darbu ar diviem jauniestudējumiem – Ģirta Ēča kara drāmu "Magda/Eva. Jedem das Seine", kas pirmizrādi piedzīvoja jau 7. aprīlī, un traģikomisku stāstu par vienu spraigu dienu ierindas mūzikas skolas pedagoga dzīvē "Pilna slodze" Vara Piņķa režijā.

Jaunās izrādes būs skatāmas "Willa teātra" jaunajās mājās – Stabu ielā 18c.

Kā raksta teātra pārstāvji, Vara Piņķa iestudētā izrāde ir traģikomisks stāsts par ierindas pedagogu, kurš strādā mūzikas skolā. Viena spraiga mācību diena liek uzdot eksistenciālus jautājumus par mācību procesa jēgu un pedagoga vietu tajā. Sabiedrībā, kas fokusējas uz bērniem kā esības centru, pasaulē, kas ir pilna strauju pārmaiņu, ir interesanti paraudzīties un pārskatīt robežas, kas valda starp bērniem un vecākiem, kā arī starp pedagogiem un skolēniem.

Izrāde ir apbrīnas pilns veltījums pedagogiem, kas ir šī iestudējuma pamata mērķauditorija un, protams, arī pusaudžiem un viņu vecākiem, vēsta iestudējuma veidotāji.

Lomās – Inga Alsiņa-Lasmane, Rihards Zeļezņevs un Varis Piņķis.

Izrādes notiks 12. aprīlī, pulksten 19 un 13. aprīlī pulksten 19.

Biļetes uz izrādēm pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Jau ziņots, ka "Willa teātri" 2020. gada sākumā – īsi pirms pandēmijas – izveidoja bijušie Jaunā Rīgas teātra aktieri, kuri 2017. gadā pēc mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa reformām bija spiesti štata vietas trupā pamest. Sākotnēji teātris mitinājās Fon Stricka villā, taču tagad tas radis jaunas mājas Stabu ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!