Foto: Publicitātes foto
Šī gada 10. septembrī pulksten 17.30 Andreja Pumpura skvērā, Daugavpilī varēs noskatīties Kristas Burānes veidoto muzikālo brīvdabas izrādi "Visi putni skaisti dzied".

Režisores un dramaturģes Burānes iestudējums stāsta par putnu un vides nozīmi, kā arī Dziesmu svētku vēsturi Latvijā, aicinot skatītājus aizdomāties par cilvēka darbības ietekmi uz savvaļu un tās iemītniekiem, portālu "Delfi" informē "Dirty Deal Teatro" pārstāvji.

Izrāde "Visi putni skaisti dzied" ļauj skatītājiem un māksliniekiem satikties vietās, kur daba saskaras ar cilvēku konstrukcijām. Tās ietvaros profesionāli mākslinieki sadarbojas ar jauniem cilvēkiem, kas dzied koros. Arī skatītāji, ieklausoties un sadzirdot stāstus par putniem un cilvēkiem, veidos izrādes kopējo skanējumu. Izrāde jau saņēmusi gan skatītāju, gan profesionāļu atzinību – "Spēlmaņu nakts" balvai izvirzīts iestudējuma komponists Jēkabs Nīmanis par gada jaundarbu mūzikā un Pamela Butāne kā gada kostīmu māksliniece.

Bezmaksas ielūgumus uz izrādi Daugavpilī iespējams izņemt www.bilesuparadize.lv vai Daugavpils Vienības nama koncertzāles kasē darbdienās laikā no pulksten 16.30 līdz 18.30.

Skatītāji aicināti ierasties Andreja Pumpura skvērā Daugavpilī vismaz 20 minūtes pirms izrādes sākuma, kā arī izvēlēties tās dienas laikapstākļiem piemērotu apģērbu, jo pasākums norisināsies brīvdabā. Tiem skatītājiem, kas dodas uz Daugavpili no Rīgas vai citiem reģioniem, rīkotāji iesaka pirms izrādes apmeklēt arī pilsētu un tās apkārtni. Informācija par Daugavpils iedzīvotāju ieteiktajām apskates vietām apkopota "Dirty Deal Teatro" sociālo mediju kontos.

"Visi putni skaisti dzied" 1. oktobrī pulksten 17 viesosies Liepājā, Jūrmalas parkā (iestudējums iekļauts festivālā "Liepājas mākslas forums"). Informācija par izrādes norises vietām apkopota www.dirtydealteatro.lv.

"Visi putni skaisti dzied" komandu veido režisore un dramaturģe Krista Burāne, komponists Jēkabs Nīmanis, māksliniece Pamela Butāne, horegrāfe Kristīne Brīniņa, aktieri Artūrs Čukurs, Elīza Dombrovska, Rūta Dišlere, Anna Klišāne un Armands Siliņš-Bergmanis, kā arī diriģents Patriks Kārlis Stepe un "Visu putnu koris", kurā dzied jauni cilvēki no Rīgas un notikuma vietām. Daugavpilī iestudējumā piedalīsies jauktais koris "Dveiņuva" ar diriģenti Anitu Zarāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!