Foto: Publicitātes foto

Ar sarkano paklāju pie Latvijas Nacionālā teātra un teju visa kolektīva piedalīšanos sveikšanā, otrdien, 3. oktobrī, tika sagaidīts īpašs jubilārs – aktieris Uldis Dumpis. Šogad māksliniekam tiek svinēta 80. dzimšanas diena.

Kolēģi Uldi Dumpi sagaidīja pie Nacionālā teātra ieejas, kur viņš tika sveikts ar dziesmām, ziediem un karodziņiem, kurus rotāja viens vārds – Dumpis. Sagaidītāju pulkā bija gan aktiera laikabiedrs un tuvākais līdzgaitnieks Ģirts Jakovļevs, gan arī citi Latvijas Nacionālā teātra mākslinieki – Indra Burkovska, Ināra Slucka, Voldemārs Šoriņš, Zigurds Neimanis, Jānis Skanis, Marija Bērziņa, Dita Lūriņa-Egliena un daudzi citi. Uldi Dumpi pavadīja kolēģi Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs un Jēkabs Reinis. Sveikšanā klāt bija arī jaunais Nacionālā teātra direktors Māris Vītols.

Svinības ar publiku turpinājās 3. oktobra vakarā, kad uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves pulcējās viss teātra kolektīvs un viesi, lai godinātu izcilo aktieri jubilejā. Uldi Dumpi sveica kultūras ministre Agnese Logina (P), Latvijas Teātra darbinieku savienības vadītājs Ojārs Rubenis, Nacionālā teātra direktors Māris Vītols, kā arī kolēģi no Nacionālā teātra un citiem Latvijas teātriem.

Jau vēstīts, ka 3. oktobrī aktieris Uldis Dumpis ar ģimeni viesojās Rīgas pilī, kur no prezidenta Edgara Rinkēviča saņēma cildinājuma rakstu par dāsno, skatuvei veltīto, mūžu un izcilo devumu Latvijas kultūrā.

Uldis Dumpis dzimis 1943. gada 3. oktobrī Bauskā. Kopš 1965. viņš ir Nacionālā teātra aktieris, kā arī filmējies daudzās pašmāju kinofilmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!