Foto: Publicitātes foto

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris gada nogali plāno īpaši ražīgu un skatītājiem dāvinās četrus jauniestudējumus, turklāt divi no tiem būs lielās formas izrādes, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Agnese Rozentāle.

1. decembrī tiks sagaidīta Frīdriha Dirrenmata lugas "Vecās dāmas vizīte" pirmizrāde, kas top režisores Indras Rogas vadībā. Miljardieres Klāras Cahanasjanas titulloma uzticēta aktrisei un Čehova teātra vadītājai Danai Bjorkai, bet viņas skatuves centrālais partneris šajā izrādē būs aktieris Rodions Kuzmins, kurš atveidos Alfrēda Illa tēlu. Uz skatuves pievienosies arī citi Čehova teātra aktieri, kā arī vairāki viesmākslinieki, piemēram, argentīniešu izcelsmes cirka mākslinieks Mariano Kronopio.

Izrāde no jauna skatupunkta uzlūko Čehova teātra pieteikto sezonas vadmotīvu – "vara": tā stāsta par atriebības neizbēgamību, par spēku, ko anonimitāte dāvā sabiedrībai, un arī par visdīvainākajām mīlestības formām. Režisore Indra Roga izrādes radošajā komandā aicinājusi scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, horeogrāfi Ingu Raudingu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un komponistu Kārli Lāci. "Vecās dāmas vizīte" būs piemērota skatītājiem, kas sasnieguši 16 gadu vecumu, izrāde tiks spēlēta krievu valodā, skatītājiem zālē būs pieejami titri gan latviešu, gan angļu valodā.

Turpinot Čehova teātra sezonas tematisko līniju, jau 6. decembrī savus skatītājus gaidīs otra pirmizrāde "Mātes piens", kas tapusi pēc Noras Ikstenas grāmatas motīviem. Tā būs mazās formas monoizrāde aktrises Anastasijas Ļovinas izpildījumā, savukārt par izrādes muzikālo noformējumu rūpēsies Evilena Protektore.

Gaidot svētkus, Čehova teātris saviem skatītājiem sarūpējis arī jaunu lielās formas koncertiestudējumu "Jaungada akcija!", kas būs konceptuāli līdzīgs skatītāju jau iemīļotajam koncertam "Reiss 2019-2020" (šajā sezonā pārdēvēts par "Reisu 2023-2024").

"Jaungada akcija!" sola savu skatītāju aizvest krāšņos muzikālos piedzīvojumos, kas kā īsti brīnumi atdzīvojas kādā tirdzniecības centrā pašā Vecgada vakarā. "Jaungada akcijas!" pirmizrāde gaidāma 15. decembrī, bet tā nebūs vienīgā pirmizrāde šajā dienā, jo īpaša Ziemassvētku dāvana sagādāta arī pašiem mazākajiem skatītājiem – izrāde bērniem "Kā noķert Santa Klausu?". Tā būs mazās formas izrāde kamerzālē, kas, iesaistot klātesošo publiku, stāstīs par kādu mazo rezgaļu izveidotu slepenu biedrību, kuras mērķis ir noķert pašu Santa Klausu, jo tā var tikt pie visām dāvanām. Izrādes iniciators un autors, pats būdams arī režisors un scenogrāfs, ir Čehova teātra aktieris Mihails Širjajevs. Tā būs piemērota mazajiem skatītājiem no četru gadu vecuma, turklāt pēc izrādes plānota arī īpaša radošā darbnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!