Foto: Jānis Deinats. Aminata Grieta Diarra un Evelīna Priede

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) neilgi pirms pārvākšanās uz pārbūvēto un atjaunoto ēku Lāčplēša ielā 25 notikušas izmaiņas aktieru štata sastāvā. No JRT aizgājusi aktrise Lolita Kurpniece, bet darbu sākušas divas jaunas mākslinieces – Aminata Grieta Diarra un Evelīna Priede.

Aminata Grieta Diarra 2017. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra fakultāti. Viņa jau iepriekš spēlējusi JRT, iestudējumā "Linda Vista". Tagad viņa šajā izrādē ir atgriezusies. Tāpat šobrīd aktrise redzama Alvja Hermaņa iestudējumā "Pelikāni un vīnogas".

Aktrise iepriekš spēlējusi atsevišķos Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra un Ģertrūdes ielas teātra iestudējumos, kā arī filmējusies seriālos "Viņas melo labāk" un "Lielie muļķi". Tāpat viņa redzama režisora Matīsa Kažas filmās "Vienu biļeti, lūdzu" un "Asiņainā upe".

Evelīna Priede šobrīd ir Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra fakultātes trešā kursa studente, un darbs JRT ir viņas debija plašākai publikai. Šobrīd viņa redzama JRT izrādēs "Dzimšanas dienas kūka" un "Sliktie ceļi".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!