Foto: Publicitātes foto
Šī gada 2. martā Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums īpašai auditorijai – mazuļiem no deviņu mēnešu līdz divu gadu vecumam. Izrāde "Čuču, Spilventiņ!" režisores Lienas Šmukstes, mākslinieces Evitas Bētas un mūzikas autores Rūtas Dišleres kopdarbā radīta kā sajūtu piedzīvojums, kurā iepazīt teātra vidi, to vērojot, sadzirdot un aptaustot.

Apmeklējums sastāv no 30 minūšu izrādes un 30 minūšu interaktīvas kopābūšanas ar izrādes galveno varoni – Spilventiņu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Agnese Oliņa.

Spilventiņam ir pazudis Miedziņš. Vai Miedziņš ir paslēpies jūrā, mākoņos, kalnā? Varbūt Valis to ir saticis? Miedziņš ir jāatrod. Bet vai Spilventiņš atradīs Miedziņu? Izrāde veidota, izmantojot spēles, skaņas un atkārtojuma elementus, kas mazulim palīdzēs apgūt jaunas iemaņas, zināšanas par apkārtējo pasauli, cilvēkiem un sevi pašu. Tā radīta, lai caur mākslas un estētikas piedzīvojumu attīstītu vismazāko bērnu spēju koncentrēties un komunicēt ar citiem.

Foto: Publicitātes foto

Izrādes režisore Liena Šmukste jau veidojusi vairākus iestudējumus visjaunākajai skatītāju auditorijai, izrādēs "Figūras", "Gadalaiki" un "Ūdens ceļš" meklējot radošus paņēmienus, kā noturēt bērnu auditorijas uzmanību, vienlaikus ļaujot piedzīvot un ieraudzīt pasaules neparastās likumsakarības.

Režisore stāsta: "Bērni mācās un izzina pasauli jau no savas pirmās dzimšanas dienas. Manuprāt, vislabāk to var saprast un izpētīt, spēlējoties, pētot, saklausot, atkārtojot un esot kopā ar vecākiem. Arī leļļu teātris ir viens no veidiem, kā doties šajā izpētes piedzīvojumā. Izmantotie tēli, objekti, kuri līdzinās animācijām, ļauj noturēt mazuļu interesi un uzmanību. Arī man pašai kā pieaugušajam ir interesanti vērot, kā mākoņi, kalni, saule, jūra atdzīvojas un ļauj mums piedzīvot brīnumu. Kā pavisam ikdienišķa lieta – nenāk miegs – kļūst par interesantu un aizraujošu ceļojumu bērniem un viņu vecākiem."

Izrādē Spilventiņa stāstu kopā ar bērniem izdzīvo divas Latvijas Leļļu teātra aktrises, Baiba Vanaga un Dana Avotiņa-Lāce, kurām pašām pazudušo miedziņu un mazo pasaules pētnieku nedienas ir ļoti labi pazīstamas. Izrāde notiek Latvijas Leļļu teātra Kamerzālē – ieeja zālē paredzēta bez apaviem, tādēļ skatītāji aicināti parūpēties par savu ērtību ar siltām zeķītēm.

Biļete nepieciešama katram skatītājam, neatkarīgi no vecuma. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!