Foto: Publicitātes attēls
Piektdien, 1. martā, tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz Jaunā Rīgas teātra izrādēm atjaunotajā ēkā, Lāčplēša ielā 25. Kā novēroja portāls "Delfi", jau no pirmajām tirdzniecības minūtēm "Biļešu paradīzes" interneta veikalā interese par JRT biļetēm bija ārkārtīgi augsta un virtuālajā rindā bija "sastājušies" vairāki tūkstoši cilvēku.

Kā "Delfi" apstiprina SIA "Biļešu paradīze" vadītājs Jānis Ķuzulis, visas biļetes uz šobrīd izziņotajām JRT izrādēm martā un aprīlī izpirktas nepilnu 30 minūšu laikā, pircēju aktivitāte bijusi līdzvērtīga interesei par Dziesmu svētku koncertu biļetēm.

"Tehniski viss ritēja nevainojami. Līdzīgi kā Dziesmu svētkos tika organizēta virtuāla rinda," sacīja Ķuzulis.

Kā "Delfi" stāsta JRT sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Liepiņa, tirdzniecībā 1. martā nonāca 10 000 biļešu. Biļetes uz Mazās zāles atklāšanas jauniestudējuma izrādi bērniem un viņu ğimenēm "Bilžu vakars ar Sprīdīti" vēl uzsāks tirgot 8. martā.

Kā norāda Liepiņa, 1. martā "Biļešu paradīzes" lapai pieslēdzās gandrīz 37 tūkstoši interesentu.

Jau vēstīts, ka šī gada 29. februārī svinīgi tika atklāta atjaunotā un pārbūvētā JRT vēsturiskā ēkā Lāčplēša ielā 25. Teātrus par godu atklāšanai rīko notikumu ciklu "JRT pavasaris". Pirmā pirmizrāde Lielajā zālē gaidāma jau 19. martā – JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa iestudējums "Sapņu tulkotāju sekta" pēc Milorada Paviča romāna "Hazāru vārdnīca" motīviem. Iestudējumā piedalīsies visa JRT aktieru trupa.

JRT Jauno zāli 10. aprīlī atklās izrāde "Melnais gulbis" pēc Fjodora Dostojevska romāna "Idiots" motīviem. Arī šī iestudējuma režisors ir Alvis Hermanis.

Atklāšanas pasākumus kuplinās filma "Kur mājo teātris?"– režisora Gata Šmita veidota dokumentāla koncertfilma par pēdējo JRT sezonu leģendārajā teātra namā. Tāpat jau izdota grāmata "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās" par JRT vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!