Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Mani ideāli par teātri ir sabrukuši," saka aktieris Gerds Lapoška. Laikā, kad viņa bijušie studiju biedri un kolēģi no Jaunā Rīgas teātra pārceļas uz atjaunoto ēku Lāčplēša ielā, viņš daudz staigā pa Rīgu un taisa pats savu izrādi.

Gerds Lapoška ir viens no jaunajiem aktieriem, kas 2022. gada vasarā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) uzņemto, īpaši Jaunā Rīgas teātra (JRT) trupas paplašināšanai domāto kursu. Ātri pamanīts kā talantīgs mākslinieks ar patīkamu, izteiksmīgi zemu balsi. Pirmajās intervijās Gerds atklājās kā skatuves mākslas apburts jauns cilvēks, kurš jau kopš bērnības skaidri apzinājies savu kaislību un nešaubīgi gājis uz mērķi – pašam kļūt par daļu no teātra.

Pēc pusotras sezonas JRT Gerds līdz ar vēl dažiem jaunajiem aktieriem no štata vietas ir aizgājis. Laikā, kad šī saruna tiks publicēta, viņš kā ārštata aktieris jau būs nospēlējis savas pēdējās lomas JRT repertuāra izrādēs un jaunās vairs nepiedalīsies. Tomēr jau drīzumā gaidāms viņa solo uznāciens – kā viņš pats saka, "personālizrāde". Tāpat viņš būs redzams topošajā daudzsēriju filmā "Asistente", ko veido režisores Liene Linde un Alise Zariņa.

"Es esmu jauns cilvēks, kurš sper savus pirmos soļus mākslā, kaut ko dara. Noteikti kļūdos, savāru sūdus... aizeju no teātra. Redzēs, kā tas izvērtīsies. Bet man ir visas tiesības uz to. Arī pēc tam no visa tā izkārpīties," saka Gerds.

Šoreiz nebūs banāli uzsākt sarunu ar jautājumu, ko tu dari un kā tev iet.

Meklēju darbu un dzīvojos. Daudz staigāju pa Rīgu. Taisu izrādi "Goodbye, February!" – "Uz redzi, februāri!". Pirmizrāde gaidāma aprīļa sākumā.

Kad norunājām šo interviju, teici, ka tev ir lieli plāni.

Jā. Izrāde ir tie lielie plāni. Tas ir neatkarīgs projekts, kas tapis tikai ar atbalstītāju palīdzību. Esmu savācis pats savu komandu un taisu izrādi laikmetīgās mākslas centra "Kim?" topošajās telpās Hanzas ielā 22. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!