Foto: Aivars Liepiņš, LNKC arhīvs
XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki pirmdien 2. jūlijā turpinājās ar diviem latviešu skatuviskās dejas klasikas koncertiem "Vēl simts gadu dejai", kas izskanēja "Arēnā Rīga". Piedāvājam ieskatu spilgtākajos kadros no dejas "zelta fonda" koncerta.

Koncerta progrmmas ass bija jautājums – kā rodas un kas rada latviešu skatuvisko deju? Atbildes koncerta apmeklētāji varēja rast, ieskatoties horeogrāfu dzīves gājumā un radītajās dejās un izzinot, kā dejas raksts sasaucas personību, laikmetu un iedvesmas avotiem.

Koncertā bija iekļautas 17 horeogrāfu – Aijas Baumanes, Agra Daņiļeviča, Ilmāra Dreļa, Jāņa Ērgļa, Taigas Ludboržas, Imanta Magones, Ilzes Mažānes, Artas Melnalksnes, Viļa Ozola, Jāņa Purviņa, Guntas Skujas, Alfrēda Spuras, Harija Sūnas, Ulda Šteina, Helēnas Tangijevas-Birznieces, Ulda Žagatas un diasporas horeogrāfa Viļņa Birnbauma – dejas, ko skatītājiem atklāja vairāk nekā 1300 dejotāju no labākajiem A grupas deju kolektīviem.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!