Foto: DELFI
Sākusies SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) seriāla "Kolektīvs" filmēšana par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, informē seriāla veidotāju pārstāve Zane Ozoliņa.

Pirmās komēdijdrāmas žanra sērijas "Degsme" režisors ir Aiks Karapetjans, scenārija autori Lote Eglīte un Karapetjans. "Degsme" ir stāsts par Austrālijas latvieti, kurš viens pats atbraucis uz Latviju, jo vēlas piedalīties deju lielkoncertā Dziesmu svētkos. Viņam izdodas pierunāt kolektīva vadītāju ļaut dejot svētkos, bet pēc tam notikumi izvēršas neparedzami.

Galvenajās lomās iejutušies aktieri Ieva Florence-Vīksne, Edgars Samītis, Rolands Beķeris un Līga Zeļģe, kā arī horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Dejo Ķekavas novada vidējās paaudzes deju kolektīva "Zīle" un deju skolas "Dzirnas" dejotāji.

Ikvienam korim, deju kolektīvam vai citam svētku dalībniekam bija iespēja kļūt par seriāla scenārija līdzautoru, atsūtot savu stāstu seriāla veidotājiem. Nākamās sērijas veidos režisori Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits, Aivars Čivželis un citi. Tas, kas vieno visas sērijas, – to darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumi ir balstīti patiesos stāstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!