Foto: Evija Trifanova, LNKC
Aptuveni vienas stundas laikā pilnībā izpārdots XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk – Svētki) Noslēguma koncerts, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Kopumā 19. maijā publiskajā tirdzniecībā nonāca 94 965 biļetes uz Svētku pasākumiem Mežaparkā: Koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu un noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu (bez dejām), kā arī Sadziedāšanās nakti.

Līdz pulksten 14.30 uz koncertiem Mežaparkā nopirkti 63 000 biļešu.

Biļetes iegādātas no 48 valstīm (neskaitot Latviju), tajā skaitā no ASV, Zviedrijas, Somijas, Lielbritānijas, Kanādas, Ukrainas, Jaunzēlandes, Kazahstānas, Honkongas, Spānijas, Francijas, Itālijas, Portugāles, Zambijas, Čehijas, Brazīlijas u.c.

Pulksten 14.30 vēl var iegādāties biļetes uz Atklāšanas koncertu, pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un zaļumballi, vokālo ansambļu koncertu "Skaņu portreti", koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī uz Noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu un Sadziedāšanas nakti. Iespējams iegādāties biļetes arī uz vietām tribīnē Gājiena laikā.

Svētku rīkotājs aicina uzmanīties ar sludinājumu portālos un no nepazīstamiem cilvēkiem iegādātajām biļetēm. Uz katras biļetes ir unikāls QR kods, ar kuru norises vietas teritorijā skatītājs tiek ielaists tikai vienu reizi.

Kopumā noslēdzošajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 94 965 biļetes uz četriem Svētku koncertiem:

Kā uzsver LNKC pārstāve, neskatoties uz lielo publikas interesei un "garo" virtuālo rindu, tirdzniecība notiek raiti.

Jau ziņots, ka pirmdien, 15. maijā, pakāpeniski ir uzsākta biļešu tirdzniecība XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) pasākumiem. Biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija.

Kopējais biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa - 79 % - ir rezervēta Svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar "Goda ģimenes karti", 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

Praktisku informāciju par biļešu iegādi uz koncertiem var izlasīt šeit.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!