Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Svētdienas, 2. jūlija vakarā, pie "Arēnas Rīga" izskanējis īpašs koncerts Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kuri uz koncertu ieradās uzreiz pēc deviņas stundas ilgušā gājiena.

Kā liecina pirmās pasākuma rīkotāju aplēses, koncertu apmeklējuši 26 tūkstoši dalībnieku.

Dziesmu svētku atklāšanas koncertu ievadīja grupa "Auļi", bet klausītājus priecēja Latvijas popmūzikas zvaigznes Intars Busulis, grupa "Prāta vētra", Jānis Aišpurs no "The Sound Poets", Jānis Šipkēvics, Daumants Kalniņš, Ainars Mielavs, Zigfrīds Muktupāvels, grupa "Cosmos", reperis ansis, dziedātājas Aija Andrejeva, Linda Leen, Aminata, Ance Krauze, "Tautumeitas", kā arī pasaulē pazīstamie operas mākslinieki Marina Rebeka un Egils Siliņš, kā arī daudzi citi.

Dziesmu svētku dalībniekus, kuriem šis ir atpūtas vakars starp gājienu un mēģinājumu maratonu, sveica Valsts prezidents Egils Levits un kultūras ministrs Nauris Puntulis. Koncertu vadīja Jaunā Rīgas teātra aktieri Andris Keišs un Kaspars Znotiņš, kā arī Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš.

Koncerta muzikālais virsvadītājs – komponists Kārlis Lācis, koru virsvadītājs Jānis Ozols. Koncerta režiju veidoja Mārtiņš Meiers, scenogrāfe un tērpu māksliniece – Anna Heinrihsone, scenārists un tekstu autors – Nils Sakss.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!