Foto: AP/Scanpix/LETA

Kannu kinofestivāla atklāšanā šī gada 14. maijā par mūža ieguldījumu goda "Zelta palmas zaru" saņems izcilā Holivudas aktrise Merila Strīpa, pavēstīja festivāla rīkotāji.

Holivudas zvaigzne, kura pieder visvairāk "Oskara" balvai nominētās aktrises rekords un daudzas citas godalgas, 1989. gadā tika arī pie Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zara" par galveno lomu filmā "Evil Angels".

"Esmu neizmērojami pagodināta saņemt ziņas par šo prestižo balvu. Tikt pie godalgas Kannās, starptautiskā mākslinieku kopienas priekšā, vienmēr kino mākslā ir bijis augstākais sasniegums. Būt to mākslinieku, kas iepriekš ir šo balvu saņēmuši, ēnā ir saviļņojoši un pazemīgi reizē. Tāpēc gaidu, kad būšu Francijā, lai varētu pateikties ikvienam personīgi," rakstiskā paziņojumā pauž aktrise.

Merilas Strīpas karjera Holivudā ilgst jau gandrīz piecas desmitgades

"Mūsos katrā ir kaut kas no Merilas Strīpas. Kaut kas no "Krāmers pret Kārmeri", "Sofijas izvēles", "Medisonas apgabala tiltiem", "Sātans Pradas brunčos" un "Mamma, Mia!". Jo viņas laiks kinematogrāfā aptver teju 50 gadus, kuru laikā ir tapuši daudzi meistardarbi. Merila Strīpa ir daļa mūsu visu kopīgās iztēles un kino mīlestības," savā paziņojumā pauž Kannu kinofestivāla vadība.

Iepriekš goda "Zelta palmas zaru" saņēmuši franču aktrise Žanna Moro, itāļu režisors Marko Belokio, franču aktrise Katrīna Denēva, amerikāņu aktrise un aktīviste Džeina Fonda, franču kinorežisore Anjēze Varda, amerikāņu režisore Džodija Fostere un citi.

Jau ziņots, ka Kannu kinofestivāls šogad notiks no 14. līdz 25. maijam. Festivālu atklās franču režisora Kventina Dipjē absurdās komēdijas "The Second Act" pirmizrāde. Savukārt festivāla žūriju vadīs režisore Grēta Gerviga. Festivāla noslēguma ceremonijā par mūža ieguldījumu tiks godināts arī "Zvaigžņu karu" "tēvs" Džordžs Lūkass.

Atgādinām, ka festivāla otrajā svarīgākajā konkursa programmā "Un Certain Regard" ir iekļauta latviešu režisora Ginta Zilbaloža filma "Straume".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!