Foto: Publicitātes foto

Lai arī šo rakstu pilnībā gribēju veltīt cienījamā austrāliešu režisora Džordža Millera jaunākajam sniegumam, dzīve ieviesa savas korekcijas – un uzmanības centrā nonākusi ne tik daudz pati filma, bet gan situācija ar Holivudas kino bēdīgo finansiālo sniegumu tam ierasti labvēlīgākās sezonas pašā sākumā. Daudzi analītiķi jau ar bažām raugās uz kinostudiju līdzšinējā darbības modeļa nākotni, ja liela budžeta filmas plašām skatītāju masām arī turpmāk nespēs pildīt savu primāro funkciju – pievilināt skatītājus un gūt peļņu. "Furiozas" visai pesimistiskais starts kinoteātros visā pasaulē maija izskaņā tam ir satraucošs indikators.

"Skarbais ceļš" jau pēc iznākšanas 2015. gadā tika ieskaitīts visu laiku labāko asa sižeta un fantastikas filmu panteonā (starp citu, kopā ar "Trakā Maksa" sērijas otro daļu "Ceļu kareivis") – cilvēki bija neprātīgā sajūsmā, tomēr kases ieņēmumos tas īsti neatspoguļojās un nopelnītie aptuveni 400 miljoni tikko ļāva atgūt ražošanā ieguldīto. Taču atsauksmes no skatītājiem un kritiķiem bija tik žilbinošas, ka studija "Warner" beigās tomēr izšķīrās ļaut Milleram brīvu vaļu savas senās ieceres realizācijā. Jo scenāriju par Furiozas dzīvi viņš bija uzrakstījis vēl pirms "Skarbā ceļa" tapšanas.

Attiecīgi "Furioza" faktiski ir "Skarbā ceļa" papildinājums – darbība norit tajā pašā postapokalipses pasaules nostūrī, pieturoties pie jau iepriekš iezīmētajiem ģeogrāfiskajiem pieturpunktiem un vairākiem nozīmīgiem personāžiem. Jaudīgākie klātpienācēji ir Anja Teilore-Džoja, kas atveido Furiozu jaunībā, un Kriss Hemsvorts, kuram šoreiz negaidīti uzticēta filmas galvenā ļaundara, patiesi cietsirdīgā un vienlaikus negaidīti uzjautrinošā doktora Dementusa loma, pret kuru Furioza izvērš tik iespaidīgu atriebības sāgu, ka Tarantino "Nogalināt Bilu" uz tās fona gandrīz vai izskatās pēc vakara pasaciņas bērniem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!