Foto: Andrejs Strokins

Jaunais Rīgas teātris (JRT) nupat izziņojis biļešu tirdzniecību uz jaunās sezonas repertuāra izrādēm augustā un septembrī. Viens no gaidāmajiem jaunumiem ir režisora Alvja Hermaņa filma "Baltais helikopters" ar Mihailu Barišņikovu galvenajā lomā, minēts JRT mājaslapā. Filmas pirmizrāde notiks 9. augustā JRT Lielajā zālē.

"Baltais helikopters" ir jauna interpretācija katoļu pāvesta Benedikta XVI pēdējai dienai pirms viņa vēsturiskās atkāpšanās, kas notika 2013. gada februārī. Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā, un viņa patiesie atkāpšanās iemesli joprojām nav zināmi. Kā minēts filmas aprakstā, astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā, sakrita ar jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija un baznīca tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā, un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas.

Filma BALTAIS HELIKOPTERS_treileris from Jaunais Rīgas teātris on Vimeo.

Filmas pamatā ir Alvja Hermaņa veidotais iestudējums "Baltais helikopters", kas pirmizrādi piedzīvoja jau 2019. gada 21. novembrī un kurā piedalās pasaulslavenais baletdejotājs Mihails Barišņikovs pāvesta Benedikta XVI lomā. Lai gan iestudējums radīja lielu interesi gan Latvijā, gan visā pasaulē, tā izrādīšana bija ierobežota Covid-19 pandēmijas dēļ. 2021. gada aprīlī "Delfi" informēja, ka tobrīd filmu, kas top uz izrādes pamata, bija paredzēts piedāvāt skatītājiem jau 2021. gada beigās.

"Baltā helikoptera" aktieru ansambli veido: Mihails Barišņikovs, Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Regīna Razuma, Ritvars Logins un Jānis Grūtups. Bez Alvja Hermaņa filmas radošo komandu veido arī māksliniece Kristīne Jurjāne, operators Andrejs Rudzāts un montāžas režisors Mārtiņš Grauds.

JRT mājaslapā norādīts, ka filma ir pamatā angļu valodā, daļēji arī itāļu, poļu un latīņu valodā, un tiks rādīta ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Biļetes pārdošanā būs pieejamas no 6. jūnija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!