Holivudas zvaigznes Džordžs Klūnijs, Roberts de Niro, Toms Henkss un Merila Strīpa mudina ASV Kino un televīzijas aktieru ģildi (SAG) sākt sarunas par jaunu darba līgumu, lai neatkārtotos ASV Scenāristu ģildes scenārijs un nesāktos vispārējs Holivudas aktieru streiks.
Divas dienas pēc tam, kad beidzās trīs mēnešus ilgais ASV Scenāristu ģildes streiks, "Oskara" balvas laureātu kvartets ievietoja kino industrijas laikrakstos "Daily Variety" un "The Hollywood Reporter" sludinājumus, kuros aicināja SAG līderus nekavējoties uzsākt apspriest līguma nosacījumus, vēsta "Daily Variety".

SAG kareivīgā vadība cieši atbalstīja scenāristu streiku un pagaidām vēl nav vienojusies par sarunām pirms 30.jūnija, kad beigsies tās līgums ar Holivudas kinostudijām.

SAG algu un darba apstākļu komiteja gan gatavojas sarunām ar Kinofilmu un televīzijas producentu aliansi (Alliance of Motion Picture and Television Producers/AMPTP), kas piedalās sarunās no studiju puses.

Lai gan scenāristu streiks ir beidzies, Holivuda "de facto" vēl joprojām ir streika stāvoklī, jo kinostudijas nevēlas uzsākt jaunus projektus, ja pastāv risks, ka tie var tikt slēgti, sākoties aktieru streikam.

Pēdējais lielais SAG streiks notika 1980.gada un ilga trīs mēnešus. 2000.gadā sešus mēnešus streikoja reklāmu aktieri.

SAG vadītājs Dugs Alens trešdien sacīja, ka apvienība, kura pārstāv 120 000 aktieru, sāks sarunas "tajā laikā, kas dos vislielāko labumu mūsu biedriem."

Taču Klūnijs pagājušajā nedēļā pauda bažas, ka Holivudā valda "milzīgs streika nogurums" un, jo ilgāk SAG amatpersonas gaidīs, lai uzsāktu sarunas ar kino un televīzijas producentiem, jo vairāk sarunu spēju viņu zaudēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!