Nedēļas nogalē iznāks 2006./2007.gada sezonas pieprasītākās Nacionālā teātra izrādes "Adata" TV ieraksts DVD formātā, portālam "Delfi" pavēstīja izdevēji no "Platforma.lv".

Lomās ierakstā redzami - Ieva Kerēvica, Dons, Juris Hiršs, Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Zigurds Neimanis, Rūdolfs Plēpis un citi Nacionālā teātra aktieri.

Izrādes režisors Ramūnas Kaubrys, TV ierakstu veikusi Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa, video ieraksta digitālā korekcija un DVD programmēšana - "Pilot Heads Production". Skaņu ieraksta pēcapstrādi veicis Georgs Freimanis, savukārt Dolby Surround 5.1 pēcapstrādi - Gints Pelcbergs.

Izrāde "Adata" saņēmusi vairākas balvas – Teātra balvu par Gada labāko mūziku 2006./2007.gadā, par Kristas lomu Ieva Kerēvica un Zane Dombrovska nominētas kā Gada spilgtākā debija 2006./2007.gadā teātra balvai "Spēlmaņu nakts". Mūzikas autors Zigmars Liepiņš un libreta autore Andra Manfelde saņēmuši Autortiesību bezgalības balvu par dziesmu 'Ja Tu mani esi'. Dona izpildītās dziesmas 'Ja tu man esi' videoklips Aijas Strazdiņa režijā iekļauts DVD kā papildu pielikums.

Pēc Andras Manfeldes libreta veidotā Zigmara Liepiņa muzikālā drāma "Adata" ir stāsts par jaunu meiteni, kura dažādu apstākļu sakritības dēļ nokļūst "dzīves purvā" un stieg tajā arvien dziļāk, līdz pat galam… Stāsts par narkomāniju, alkoholismu, personības degradāciju un mazspēju kaut ko mainīt, tomēr dzīvība ir tā dievišķā vērtība, kuru ir vērts sargāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!