Meksikāņu režisors Giljermo del Toro sadarbosies ar kompāniju "The Jim Henson Company", lai radītu jaunu 3D kinolenti par Pinokio.

Del Toro veiks producenta pienākumus, savukārt filmas režisēšanu uzņemsies Marks Gustafsons, kurš strādājis arī pie animācijas filmas "Fantastic Mr. Fox" ("Lieliskais Lapsas kungs"), un mākslinieks Griss Grimlijs.

Animācijas filmas pamatā būs 2002.gadā Grimlija publicētā ilustrētā grāmata par Pinokio. Projektam piesaistīts arī austrāliešu rokmūziķis Niks Keivs, kurš atbildēs par filmā izmantoto mūziku.

"Katrā pasakā vai bērnu stāstā jābūt kaut kam tumšam. To saprata brāļi Grimmi, Hanss Kristians Andersens un Volts Disnejs," interneta vietnei "Deadline.com" atklāja del Toro.

Taču patlaban del Toro strādā pie Hovarda Lavkrafta kulta noveles "At the Mountains of Madness" ekranizācijas 3D formātā.

Noveles sižets risinās ap Masačūsetsas universitātes antarktisko ekspedīciju, kas atklāj noslēpumainus akmeņu krāvumus. Drupās zinātnieki atrod bareljefus, kuros iemūžināta kādas senas rases vēsture. Tālāk pētnieki noskaidro, ka šo rasi iznīcināja šausmīgas būtnes šogoti, ko tie paši bija radījuši melnā darba veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!