Foto: Publicitātes foto. Kadrs no filmas "Kolka Cool"

Jura Poškus filmu "Kolka Cool" līdz šim noskatījušies vairāk kā 15 tūkstoši cilvēku, tomēr negaidītā publicitāte saistībā ar atsevišķu politiķu izteikumiem filmai ne vienmēr nesusi tikai pozitīvus ieguvumus, atzina studijas "FaFilma" producente Madara Melberga.


Filmas veidotāji tādu interesi un publicitāti nebija gaidījuši un vērtē atzinīgi, tomēr vienlaikus atzīst, ka publicitāte ne vienmēr bijusi pozitīva - ir cilvēki, kas vēl pirms filmas noskatīšanās izlasījuši politiķu teikto un jau sevi noskaņojuši negatīvi.

Tomēr "Kolka Cool" jau tagad kļuvusi par vienu no apmeklētākajām studijas "FaFilma" kinolentēm. Precīzu skatītāju skaitu noteikt pagaidām nav iespējams, jo vairākos kinoteātros vēl turpinās filmas izrādīšana, bet, pēc Melbergas teiktā, līdz šim to noskatījušies tuvu 20 tūkstošiem cilvēku.

Filma izrādīta daudzās Latvijas pilsētās, tostarp februārī viesojusies arī galvenajās filmēšanas vietās - Kolkā un Mazirbē, kur to kopumā noskatījušies ap 400 cilvēku. Uz reģioniem bieži brauc līdzi arī filmas aktieri, un kultūras namos mēdz raisīties spraigas diskusijas par filmas tematiku, piebilda producente.

"Kurzemnieki jau nemēdz ļoti atklāti izrādīt emocijas, bet, manuprāt, neuzņēma slikti. 20-30 gadus vecie skatītāji to uztvēra vairāk kā komēdiju, pēc 30 - kā traģēdiju," raksturoja Melberga.

Jau vēstīts, ka janvārī plašu rezonansi izraisīja Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas vadītāja Raivja Dzintara (Nacionālā apvienība) izteikums, ka jaunākās pašmāju filmas "Kolka Cool" noskatīšanās viņam rosinājusi pārdomas, vai valsts finansējumu vienmēr saņem projekti, kas ir saistoši sabiedrībai.

Dzintars gan vēlāk klāstīja, ka viņa mērķis nav bijis paust jebkādu attieksmi pret šo darbu – viņš vēlējies to izmantot tikai kā piemēru diskusijas veicināšanai par principiem, pēc kuriem pašlaik notiek kino industrijai paredzēto līdzekļu sadale.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!